Život

Četvrtak, 22.06.2023.

09:30

Sledi snimanje nastavka filma "33 anđela": Ekipa se iz Niša seli u Republiku Srpsku

Snimanje dokumentarno-igranog filma ,"33 anđela" filmska ekipa realizovaće u Republici Srpskoj krajem meseca ove godine

Izvor: srpskaistorija.com/Đorđe Bojanić

Sledi snimanje nastavka filma
Foto: Pikul/Noorood/ Shutterstock

Potresna priča govori o stradanju srpske dece koja su tokom Drugog svetskog rata iz logora "Jasenovac" i "Staro sajmište" poslata u logore u Norvešku, od kojih se veliki broj nikada nije vratilo svojim kućama.

Filmska ekipa kojom rukovodi Branko Dimović Dimeski, koji dugo živi u Norveškoj, a koji je već producirao i dokumentarni film "Logor smrti Karašjoku" rekao je da je priča o stradanju srpske dece skrajnuta posle Drugog svetskog rata i da je pravo vreme da se odužimo našim precima i time otmemo od zaborava stradanje nevine srpske dece.

"Na poziv potomaka stradale dece snimićemo igrane kadrove u Republici Srpskoj kao i izjave potomaka. Takođe u planu je da se održi kulturni panel u Republici Srpskoj na temu stradanja srpske dece u Norveškoj za vreme Drugog svetskog rata".

Zatim potomci i filmska ekipa putuju u Poljsku i Norvešku gde nastavljaju snimanje.

Filmska ekipa u sastavu: direktor projekta i producent, Branko Dimović Dimeski, reditelj Goran Vukčević, direktor fotografije Dejan Tršić, saradnici na scenariju: Branko Dimović Dimeski i Milka Kajganić, narator filozof i teolog Johanes Solberg, stručni konsultanti: mediji Jelena Stojković, istoričar Knut Flovik Thoresen, istoričar Đorđe Bojanić, istoričar Aleksandar Dinčić.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 0

Pogledaj komentare

0 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Juriš Rusa: Ukrajina pred slomom

Ruska vojska je 20. aprila iskoristila konfuziju izazvanu razmeštanjem ukrajinskih trupa zapadno od ruševina Avdejevke – i krenula u juriš.

21:16

25.7.2024.

1 d

Podeli: