Slavni fotoreporter: "Pre ćeš naći našeg popularnog pevača ili glumca u Australiji, nego u Beogradu"

Majkl Babić, fotograf srpskog porekla iz Melburna, prati takmičenje Australian Open još od 1979. godine. Budući da je već dugo u materiji, imao je prilike da vidi ko sve od naših poznatih lica iz sveta umetnosti posećuje ovaj događaj.

Život

Izvor: B92

Ponedeljak, 30.01.2023.

11:43

Slavni fotoreporter:
Foto: Privatna arhiva

I dok Srbija slavi pobedu maestralnog Novaka Đokovića na Australian Open-u, legendarni fotograf Majkl Babić otkrio je u intervjuu za B92.net koga je sve do sada imao prilike da vidi u publici na ovom prestižnom takmičenju, ali i ko posećuje Australiju.

"Miroslav Ilić nam je dolazio 24 puta. Petar Božović je dolazio kada je naša reprezentacija igrala u Pertu. Bio je podrška, skupljao je pare i priloge", započeo je Babić.

Kako navodi, glumac Dragan Jovanović je dolazio kako bi prikupio novac za decu u Zvečanskoj, a onda je spomenuo još neka zvučna imena.

"Dolazili su Seka Sablić, Radoš Bajić. Imamo Festival srpskog filma, svake godine u Australiji. Dođu uvek neki glumci. Goran Bregović je normalno bio, dolazio je sa svojim orkestrom, punio je Art centar, jedan od prestižnijih mesta za koncerte. Nije neka šupa. Malo ko nije bio. Pre ćeš naći našeg popularnog pevača ili glumca u Australiji nego u Beogradu. Bili su i novinari, pisci. Marko Lopušina. Nekada je dolazio Risto Kubura", naveo je Babić za naš portal.

Babić i Bajaga

Babić je otkrio anegdotu čiji je glavni akter Momčilo Bajagić Bajaga.

"Bajaga je dolazio 1995. i 2000. Imamo fudbalski klub Srbija, kada su ušli u Premijer ligu, došli su Bajaga i Bora, zalivali su šampanjcem, slavili pobedu. Pa je Bora Đorđević otpevao pesmu 'Boj se bije...'. Ja kažem Bajagi: 'Hajde sad ti. A on meni: ’Šta sad da pevam, kada mi je ukrao pesm?", zaključio je fotograf.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 2

Pogledaj komentare

2 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: