Hrvat slavio Dan Republike: Komšije ga zbog petokrake prijavile policiji

Muškarac (47) je juče, 29. novembra, u mestu Jakšić kod Požege na svojoj kući istakao zastavu Jugoslavije, javlja požeško-slavonska policija.

Život

Izvor: B92

Sreda, 30.11.2022.

11:19

Hrvat slavio Dan Republike: Komšije ga zbog petokrake prijavile policiji
Foto/Ilustracija: M.M./ATAImages

Iz policije kažu kako je time vređao moralna osećanja građana. Protiv 47-godišnjaka sledi optužni predlog zbog počinjenog prekršaja iz Zakona o prekršajima protiv javnog reda i mira.

Dan Republike bio je praznik u bivšoj SFRJ koji se slavio 29. novembra. Obeležavao je godišnjicu 2. zasedanja AVNOJ-a 29. novembra 1943., kada su predstavnici partizanskog pokreta otpora proglasili federalni ustroj Jugoslavije i ustavotvornu skupštinu FNRJ 29. novembra 1945. Dan Republike prestao je da se obeležava raspadom SFRJ.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

142 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Uništeno; Zelenski: Hvala na preciznosti

U ukrajinskom napadu na vojni aerodrom na Krimu u sredu ozbiljno su oštećena četiri lansera raketa, tri radarske stanice i druga oprema, saopštila je danas Ukrajinska vojna obaveštajna agencija.

14:21

18.4.2024.

1 d

Podeli: