Hari izostavljen u govoru na sahrani: Da li je ovo najveća osveta?

Episkop londonski Elizabet Mulali u obraćanju na sahrani kraljice Elizabete izrazila je najdublje saučešće porodici monarha, ali je u nabrajanju izostavila unuka Harija.

Život

Izvor: B92

Ponedeljak, 19.09.2022.

12:40

Hari izostavljen u govoru na sahrani: Da li je ovo najveća osveta?
Foto: Profimedia

Tokom ceremonije sahrane, Elizabet Mulali je rekla okupljenima da treba da se mole za kralja Čarlsa.

"Pomolimo se za Njegovo visočanstvo kralja Čarlsa Trećeg i kraljevsku porodicu da spoznaju moć Boga", započela je.

Sahranu kraljice Elizabete Druge pratite iz minuta u minut u našem Live Blogu.

"Svemogući Bože, izvore sveg dobrog, molimo se za blagoslov našeg suverena kralja Čarlsa Trećeg, Kamile i Vilijama", rekla je ona, ispustivši Harija iz govora.

Navela je da blagoslov ide "i ostatku kraljevske porodice", što obuhvata i Harija, što je izazvalo polemike zašto nije imenom obuhvaćen nakon Vilijama.

Podsetimo, palata se oglasila o tvrdnjama da je princ Hari bio informisan o smrti kraljice samo pet minuta pre nego što je vest objavljena javnosti.

"Javnost je obaveštena tek nakon što je obavešten svaki član porodice", rečeno je u ime kraljevske porodice za medije.

Prema pisanju stranih medija, iako je istina da je Hariju za smrt bake rečeno malo pre nego što je vest postala javna, razlog za to je bio to što je bio na letu za Škotsku i stoga nisu mogli da stupe s njim u kontakt.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

26 Komentari

Možda vas zanima

Svet

16.700 vojnika raspoređeno: Počelo je...

Filipinske i američke trupe počele su danas vojne vežbe "Balikatan" u Filipinima, koje će trajati do 10. maja, a uključivaće i pomorske vežbe u Južnom kineskom moru, na čije teritorije polažu pravo i Kina i Filipini.

12:24

22.4.2024.

1 d

Podeli: