Neverovatna simbolika cveća na sanduku kraljice: Jedan detalj rasplakao Englesku

Danas se sahranjuje kraljica Elizabeta Druga, a venac na njenom sanduku privukao je pažnju ne samo nežnom lepotom već i snažnom simbolikom koji nosi.

Život

Izvor: B92

Ponedeljak, 19.09.2022.

12:02

Neverovatna simbolika cveća na sanduku kraljice: Jedan detalj rasplakao Englesku
Foto: Profimedia

Kralj Čarls Treći, sin kraljice Elizabete, sam je birao cveće koji će biti u vencu.

Kako navode strani mediji, te cvetove kraljica je gledala i gajila na svojim imanjima.

Sahranu kraljice Elizabete Druge pratite iz minuta u minut u našem Live Blogu.

Venac od cveća na vrhu kraljičinog kovčega uključuje ruzmarin, za sećanje i engleski hrast, koji simbolizuje snagu ljubavi. Detalj koji je posebno upao u oči medijima i javnosti je što se u vencu nalazi i mirta, drevni simbol srećnog braka, koja je isečena iz biljke koja je uzgajana iz grančice mirte u kraljičinom venčanom buketu 1947. godine.

Uključene su i mirisnu muškatlu, vrtne ruže, jesenje hortenzije, žednjaci i dalije.

Venac je u zlatnim, ružičastim i bordo nijansama, sa povremenim belim detaljijma, da odražava kraljevski standard vredan kraljice Elizabete Druge.

Na kraljev zahtev, venac je napravljen na održiv način, u gnezdu engleske mahovine i hrastovih grana, i bez upotrebe cvetne pene.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 5

Pogledaj komentare

5 Komentari

Možda vas zanima

Svet

16.700 vojnika raspoređeno: Počelo je...

Filipinske i američke trupe počele su danas vojne vežbe "Balikatan" u Filipinima, koje će trajati do 10. maja, a uključivaće i pomorske vežbe u Južnom kineskom moru, na čije teritorije polažu pravo i Kina i Filipini.

12:24

22.4.2024.

1 d

Podeli: