Život

Ponedeljak, 25.07.2022.

16:26

Deda Milovan koji je lečio Čedu Jovanovića: "Srce je htelo da otkaže, narodna medicina je spas"

Kada je pre skoro trideset godina otišao u prevremenu penziju Milovan Milošević iz sela Dub kod Bajine Bašte nije želeo da kući sedi skrštenih ruku, iako je ceo svoj radni vek proveo na rukovodećim pozicijama, odlučio je da se vrati u rodno selo i pokrene novi biznis, jer kako kaže nije hteo više da za doručak jede svoju džigericu.

Izvor: RINA

Deda Milovan koji je lečio Čedu Jovanovića:
Foto: RINA

Već skoro dve decenije u svom edukativnom centru savetuje ljude kako da se pravilno hrane, očiste organizam i budu zdravi. Iako je u devetoj deceniji Milovan pravi planove za budućnost i to sa Čedomirom Jovanovićem koga je, kako navodi, otrgao od sigurne smrti.

"Rešio sam da dođem u selo da se smirim i ostatak života provedem u miru. To su bile stresne funcije gde zdravsteno nisam bio baš najbolje, srce mi je hteo da otkaže. Stalno sam imao visok pritisak zbog poslova koje sam obavljao", kaže Milošević.

Čeda Jovanović kaže da se preporodio: Deda sa Tare mu je "sredio" pluća, a baba iz Lajkovca želudac

Rešen da živi zdravije i mirnije Milovan se posvetio izučavanju zdravih stilova života. Nastavio je obrazovanje, doktorirao prirodnu medicinu i oformio Kuću zdravlja. Milošević smatra da nema neizlečivih bolesti, ali da put do ozdravljenja kreće od nas samih.

"Mi imamo glavu koja je kompjuter, mozak je hardver, um je operativni sistem a pamet je aplikativni sistem. Mozak i um nam je dao Bog, a pamet stičemo učenjem, ponašanjem i gledanjem. Mi svojom pameću moramo delovati na um, a on deluje na telo", dodao je Milovan.
Foto: RINA
Za Milovana nema sumnje, sve potiče od loše ishrane, a ako se na to nadoveže stres bolest je izvesna.

"Ishrana je osnov, a stres je okidač. Međutim, zašto stres? Šta je vredno vašeg zdravlja i života? Stres je odgovor na stresor koji je spolja. To možemo da eliminišemo", naveo je Milošević.

Njegove metode i pristup lečenju su jedinstveni. Kako kaže, najvažnije je čišćenje organizma specijalno pripremljenim biljnim tinkturama, a u blagotvornost njegovog lečenja nedavno se uverio i Čedomir Jovanović.

"Kad je došao ovde on je šištao, nije mogao da diše. Njegov kapaictet pluća je bio 0,30 litara. Nikakav. Nakon sedam dana je već bio bolje", rekao je Milošević, koji insistira na iskrenom razgovoru sa svakim ko kod njega dođe po pomoć, jer je svaki čovek jedinka za sebe. Nakon toga slede i propisane terapije.

Prema pisanju "Rine", ljudi se rado i sa puno vere u uspeh opredeljuju za njegove metode.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

30 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: