Sva lica Toma Kruza: "Prezir, arogancija, frustracija, šarm, tuga"

Detalje o početku karijere slavnog glumca Toma Kruza i pravu stranu njegovog karaktera medijima je otkrila Ejlen Berlin, Tomova bivša menadžerka.

Život

Izvor: Jutarnji list

Petak, 18.02.2022.

15:25

Sva lica Toma Kruza:
Foto: Profimedia

Ejlen Berlin podelila je dragocene fotografije koje su nastale tokom razdoblja od četiri i po godine, a u tom je periodu bila surogat majka mladiću koji je kasnije postao najplaćenija zvezda Holivuda.

"Tomi je imao mnogo lica – vidite to na fotografijama", rekla je Berlin tokom intervjua. "Prezir, arogancija, frustracija, šarm, tuga".
Glumac je navodno bio opsednut svojim izgledom i bio je sklon savršenstvu kada je u pitanju njegova karijera. Eilen se osvrnula i na njegovu "nezgodnu narav" i rekla da je Kruz, iako u javnosti uvek smiren i nasmejan, između četiri zida potpuno drugačiji.

"Bio je vrlo temperamentan dečko, razbesneo bi se u sekundi. Često je menjao raspoloženja. Želeo je da postane zvezda, želeo je da se ljudi odnose prema njemu kao prema zvezdi, uživao je u svom statusu", objašnjava Ejlen.

Nesigurni perfekcionista koji je bio odlučan u tome da postane veliki, Kruz je čitav dan eksperimentirao s pozama za svoje prvo fotografisanje za medije.

Iako je poricao da je imao plastičnu operaciju, šuška se da je operisao nos, presadio kosu i napravio fasete na zubima. Nagađalo se i o injekcijama filera na licu nakon što je izgledao natečeno na jednoj bejzbolskoj utakmici u San Francisku. Berlin je rekla da je ne bi iznenadilo kada bi saznala da se Kruz podvrgnuo operaciji.

"Tomi je izgradio auru oko sebe. Mislim da će učiniti sve što je potrebno kako bi što duže sačuvao mladalačku sliku o sebi i boriće se protiv svega što mu stane na put", rekla je.
Foto: Profimedia
Kruz je postao zvezda zahvaljujući svojoj prvoj ulozi Džoela Gudsena u komediji "Risky Business" iz 1983. koja ga je probila, a u kojoj je glumio s Rebekom De Morni. Profesionalna veza Kruza i Berlinove prekinuta je 1983. kada je odlučio da učvrsti svoj status nove superzvezde preseljenjem u Los Anđeles.

Kruzov eksplozivan temperament i sklonosti ka kontrolisanju dospeli su na naslovnice 2020. godine kada je snimljen kako viče na ekipu tokom snimanja "Mission: Impossible 7" u Londonu zbog kršenja protokola vezanih za kovid 19. Pandemija je odložila izlazak filma do 2023. ili 2024. godine, a Kruz je zatim viđen kako razgovara s obožavaocima na snimanju filma u Italiji u decembru 2020.

Nakon nekoliko godina u Holivudu ponovno se okrenuo veri. Obratio se katoličkoj crkvi sajentologije koja ga je izlečila od disleksije, ali i razorila njegov prvi brak s Mimi Rodžers. Nakon drugog propalog braka s Nikol Kidman tek je u trećem braku s Kejti Holms dobio svoje prvo biološko dete. Tom je navodno tek odnedavno ponovno ostvario kontakt sa ćerkom, nakon što je godinama nije viđao, obuzet svojom verom i neobičnim pravilima.

Berlin takođe smatra da je Tom bio savršeni kandidat za sajentologiju jer je čovek koji vrlo teško pokazuje svoje emocije.

"Kad smo prekinuli saradnju dobijao je brojne pozive iz sajentološke crkve u kojoj je silno želeo da zaceli svoje rane iz detinjstva. Rekao mi je da ne poznaje nikoga u LA-u i da mu je potrebna podrška. Nije verovao u terapiju, ali očito mu je trebala pomoć i sajentologija je bila tu za njega", rekla je.

Priznala je i da nije iznenađena što su se sva tri njegova braka završila razvodom.
Foto: EPA/Sinead_Lynch
"Tom je vrlo težak muškarac, vrlo dobro ga poznajem. Njegove rane iz mladosti još nisu zacelile i uvek negativno utiču na svaki njegov odnos sa ženama. Bila sam iznenađena kad je njegova prva supruga Mimi Rodžers deset godina izdržala s njim, da ne govorim o Nikol Kidman", rekla je.

Nikol Kidman o depresiji zbog razvoda sa Kruzom: "Stavila sam kamenje u džepove i ušetala u reku"

Bivša menadžerka ispričala je kako je glumca i njegovu majku otac ostavio kada je Tom još bio dete, a ceo život pokušavao je to da nadoknadi.

Američki glumac je u jednom intervjuu kritikovao svog oca kao nasilnog čoveka i kukavicu.

"On je tip osobe koja će te šutnuti ako učiniš nešto loše. To je bila najveća lekcija u mom životu. Majka mu se preudala, a ambiciozni dečko kakav je bio, odlučio je da uspe. Jako je bio ponosan na svoje telo, obožavao ga je", kaže Ejlen. Dodaje kako je Kruz na početku karijere često menjao devojke.

"Svaki dan je bio s drugom. Kao da je sebi želeo da dokaže da je poželjan. Važno mu je bilo da bude voljen jer je ceo život pokušavao da se oslobodi besa prema ocu koji ga je napustio", kaže Berlin.

"Volela bih da ima drugih stvari u svom životu. Ali mislim da on ne voli ljude. On voli samo ono što radi. Osećam tugu zbog njega. Brinem se da je usamljen. Sve dok može da radi i snima svoje filmove, biće u redu. Šta će se dogoditi ako to ikada ne bude mogao, ne znam", dodala je bivša menadžerika.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

19 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: