Kraljica objavila omiljenu fotografiju s pokojnim suprugom FOTO

Uoči sahrane princa Filipa, britanska kraljica Elizabeta II podelila je sa javnošću jednu od svojih najdražih fotografija sa suprugom s kojim je bila u braku 73 godine.

Život

Izvor: Tanjug

Subota, 17.04.2021.

09:36

Kraljica objavila omiljenu fotografiju s pokojnim suprugom FOTO
Foto: EPA/FACUNDO ARRIZABALAGA

Na fotografiji je kraljevski par prikazan kako se odmara na travi u prirodi Aberdinšira 2003. godine, prenosi BBC.

Na toj fotografiji snimljenoj jednog sunčanog dana, kraljica i princ Filip izgledaju potpuno opušteno i toplo se smeškaju svojoj snahi Sofiji koja ih je snimila.

U dvorcu Vindzor danas će biti održana sahrana supruga britanske kraljice Elizabete Druge (Elizabeth), princa Filipa (Philip) preminulog 9. aprila u 100. godini.

Sahrani će moći da prisustvuje najviše 30 ljudi u skladu sa merama protiv epidemije korona virusa koje su trenutno na snazi u Velikoj Britaniji. I sam princ Filip je ranije izjavio da želi skromnu sahranu.

Na ceremoniji, koja će biti prikazana na televiziji, kraljevska porodica oprostiće se od vojvode od Edinburga koji je 73 godine bio u braku sa "Lilibet" koja je 1952. godine postala kraljica Elizabeta Druga.

Opelo, koje će trajati manje od sat vremena, vodiće poglavar Anglikanske crkve, nadbiskup Džastin Velbi (Justin Velby).

Predstavnici vojske će takođe biti prisutni na sahrani i oni će nositi kovčeg princa od dvorca do kapele.

Na sahrani će biti i princ Hari (Harry), kraljičin unuk i sin preminule princeze Dajane (Diana) koji se zajedno sa suprugom Megan (Meghan) distancirao od kraljevske porodice.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

17 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Komandant se oglasio: Spremamo se za rat

Francuska mornarica se priprema za potencijalne vojne operacije usred sve većeg rizika od oružanog sukoba, rekao je komandant francuske borbene grupe nosača admiral Žak Malar.

14:21

11.4.2024.

1 d

Podeli: