Život

Petak, 12.03.2021.

14:19

Bumerang-efekat

Popularnost princa Harija i njegove supruge Megan je u padu i nikada nije bila manja kod Britanaca posle njihovog intervjua sa Oprom Vinfri, pokazali su rezultati istraživanja koje je saopštio "YouGov".

Izvor: Tanjug

Bumerang-efekat
Foto: EPA/FACUNDO ARRIZABALAGA

Intervju koji su dali Hari i Megan doveo je 1.000 godina staru monarhiju u najveću krizu u ovom veku, a prema anketi koju je sproveo "YouGov" uticao je, osim na njihovu, i na popularnost još nekih pripadnika kraljevske porodice, prenosi Rojters.

Prema istraživanju "YouGov", utvrđeno je da 48 odsto od 1.664 ispitanika ima negativan stav prema Hariju u poređenju sa 45 odsto onih sa pozitivnim stavom, što je prvi put da je njegova neto ocena bila negativna i predstavlja pad od 15 poena u odnosu na nedelju dana ranije.

Sada samo tri od 10 ljudi ima pozitivan stav u vezi sa Megan, dok 58 odsto o njoj ima negativno mišljenje.

Jedini drugi član kraljevske porodice kod koga je još prema istraživanju primećen pad popularnosti je Harijev otac, prestolonaslednik princ Čarls, koga 42 odsto Britanaca sada negativno ocenjuje, u odnosu na 49 odsto onih sa pozitivnim mišljenjem.

Prema anketi "YouGov", najpopularnija je i dalje 94-godišnja kraljica Elizabeta o kojoj pozitivno misli čak 80 odsto ispitanih, i Harijev stariji brat Vilijam i njegova supruga Kejt, koje podržava tri četvrtine ispitanika.

U posebnoj anketi, koja je sprovedena delimično pre emitovanja intervjua u Britaniji, utvrđeno je da je podrška monarhiji u celini uglavnom nepromenjena, 63 odsto Britanaca podržava ovakvo uređenje, a 25 odsto želi izabranog šefa države.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

24 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: