Život

Utorak, 09.03.2021.

19:07

Oglasila se: Stigao odgovor kraljice na intervju Harija i Megan

Britanski kraljevski dvor izdao je saopštenje povodom intervjua princa Harija i Megan Markl, koji je potresao svetsku javnost.

Izvor: B92

Oglasila se: Stigao odgovor kraljice na intervju Harija i Megan
Foto: Profimedia

Oni su se osvrnuli na niz optužbi, od onih je najsnažnije odjeknula ona o rasizmu prema sinu Harija i Megan.

"Cela porodica je tužna zbog toga što smo saznali koliko su izazovne protekle godine bile za Harija i Megan. Pitanja koja su otvorili, a posebno ono o rasizmu, zabrinjavajuća su. Nekih događaja se drugačije sećamo, ali ih sve tretiramo veoma ozbiljno i pozabavićemo se njima unutar porodice. Uvek ćemo voleti Harija, Megan i Arčija", piše u saopštenju.

Podsetimo, u nedavnom koji su vojvoda i vojvotkinja od Saseksa dali američkoj voditeljki Opri Vinfri, spomenuto je nekoliko zanimljivih činjenica o kraljevskom životu.

Megan Markl je izjavila kako su pojedini članovi kraljevske porodice bili zabrinuti za to koje će rase biti njihov sin Arči, a govorila je i o tome da je pomišljala na samoubistvo.

Bakingemska palata ćutala je skoro dva cela dana, pa su tek sada poslali saopštenje. Sa druge strane, čitava svetska javnost brujala je o ovom događaju.

Pojedini na društvenim mrežama fokusirali su se na priču o mentalnom zdravlju, a neki su naveli da je Megan spasla brojne živote, dok su drugi naveli da je šokantno što su Harijev brat Vilijam i njegova žena Kejt osnovali Udruženje za mentalno zdravlje, a Megan nije mogla da dobije pomoć.

Sa druge strane, novinar i voditelj popularne emisije "Dobro jutro, Britanijo" na ITV televiziji Pirs Morgan javno je rekao da je zgranut onim što je video i nazvao intervju Harija i Megan "dvosatnim smećem kraljevske porodice, monarhije i svega za šta je kraljica toliko radila".

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

47 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Drama na nebu, hitno podignuti borbeni avioni

Ruski vojni avion juče je nakratko narušio vazdušni prostor Švedske istočno od baltičkog ostrva Gotland, nakon čega su ga presreli švedski borbeni avioni, saopštile su danas oružane snage te nordijske zemlje.

13:01

15.6.2024.

1 d

Podeli: