Život

Četvrtak, 16.04.2020.

11:09

Sabor trubača u Guči odlaže se zbog epidemije koronavirusa

Sabor trubača u Guči, koji je bio najavljen od 3. do 9. avgusta, odlaže se za oktobar, zbog epidemije koronavirusa, rekao je predsednik opštine Lučani Milivoje Dolović.

Izvor: B92

Sabor trubača u Guči odlaže se zbog epidemije koronavirusa
Foto: Getty Images, Jack Taylor / Stringer

"Sabor trubača za ovu godinu bio je određen u terminu od 3. do 9. avgusta, ali imajući u vidu proglašeno vanredno stanje, mere koje su donete, kao i stanje u čitavom svetu, gotovo je izvesno da se Sabor tada neće održati", rekao je Dolović novinarima, a prenosi Beta.

On je dodao da će Sabor trubača biti održan od 14. do 18. oktobra, kada je Sabor i osnovan 1961. godine.
"Ukoliko se ni do tada ne budu stekli uslovi, mi ćemo 60. Sabor trubača odložiti za narednu 2021. godinu", rekao je Dolović.

Od 1961. godine do danas Sabor trubača u varošici Guča, koja pripada opštini Lučani, posetilo je više od 10 miliona gostiju iz zemlje i inostranstva.

Prema podacima opštinskog Štaba za vanredne situacije u opštini Lučani, od početka epidemije koronavirusa do sada obolela su tri osobe, od kojih su dve smeštena u privremenu bolnicu na Sajmu u Beogradu, a jedna je na lečenju u Kliničkom centru u Kragujevcu.

U samoizolaciji u kući u Lučanima se nalazi 52 osobe i njihovo zdravstveno stanje je dobro, bez simptoma koronavirusa.

U Lučanim od sada nije bilo slučajeva kršenja mera zabrane kretanja u vanrednom stanju.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

19 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Totalni raspad: Ljudi beže iz Ukrajine

U Lavovoskoj oblasti u Ukrajini na granici sa Poljskom, nastao je pravi kolaps usled saobraćajnih gužva koje čine stotine automobila, prenosi TV kanal Obsšćestvenoe, pozivajući se na predstavnicu lokalnog pograničnog odreda Aleksandru Kučkovsku.

19:58

17.5.2024.

1 d

Podeli: