Život

Utorak, 10.03.2020.

20:54

Dragi rođendane, srećan ti Čak Noris: Koji je najbolji vic koji znate o njemu?

Proslavljeni američki glumac Čak Noris danas slavi svoj 80. rođendan.

Izvor: B92

Dragi rođendane, srećan ti Čak Noris: Koji je najbolji vic koji znate o njemu?
Foto: GettyImages, Jason Merritt

Karlos Rej "Čak" Noris rođen je 10. marta 1940. godine u Oklahomi, u SAD. Počeo je da proučava borilačke veštine u Koreji već 1950-ih, kada je bio u američkim vazduhoplovnim snagama.

Šezdesetih godina prošlog veka Noris je otvorio više od 30 karate studija. Podučavao je nekoliko poznatih ličnosti, uključujući i glumca Stiva Mekvina, a upravo je on i ohrabrio svog nastavnika da se oproba u glumačkim vodama.

Noris je prvu titulu svetskog prvaka u karateu u srednjoj kategoriji osvojio 1968. godine. Dokazujući da je jedan od najvećih boraca u borilačkim veštinama, odbranio je ovu titulu još pet puta. Odlučio je se da se povuče nakon pobede 1974. godine.

Noris je svoju filmsku slavu stekao ulogom u filmu "Na zmajevom putu", iz 1972. godine. Upravo iz tog filma je antologijska scena borbe njega i Brusa Lija.

Samo neka od njegovih velikih filmskih ostvarenja su "Delta odred", "Tihi bes" i "Nestali u akciji".

Zbog toga što je postao ikona akcionih filmova, na internetu su i dan danas popularni "Čak Noris vicevi", koji veličaju njegovu nepobedivost.

Pozivamo vas da nam u komentarima napišete najbolji "Čak Noris vic" za koji ste čuli.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

534 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Totalni raspad: Ljudi beže iz Ukrajine

U Lavovoskoj oblasti u Ukrajini na granici sa Poljskom, nastao je pravi kolaps usled saobraćajnih gužva koje čine stotine automobila, prenosi TV kanal Obsšćestvenoe, pozivajući se na predstavnicu lokalnog pograničnog odreda Aleksandru Kučkovsku.

19:58

17.5.2024.

1 d

Podeli: