Život

Ponedeljak, 02.12.2019.

13:42

Raguza iz Hrvatske uporedila Frajle sa Cecom, a evo šta kažu za Bajagu

Publiku na Dubrovačkom zimskom festivalu zabavljala je grupa Frajle iz Novog Sada. Međutim, njihov nastup nije se dopao baš svima.

Izvor: B92

Raguza iz Hrvatske uporedila Frajle sa Cecom, a evo šta kažu za Bajagu
Dubrovnik/Foto: joymsk/depositphotos

Frajle su poznate po tome što, osim sopstvenih pesama, izvode i obrade Đorđa Balaševića i Olivera Dragojevića. Ansambl klapa Raguza (Ragusa) iz Dubrovnika objavila je na svojoj stranici na Fejsbuku tekst u kojem su pevačice iz te grupe uporedili sa Cecom Ražnatović.

Objavljujemo njihovu objavu u celosti:

"Evo upravo pobegao sa Stradunu. Upaljena je prva Adventska sveća i onda sve u duhu dubrovačke tradicije počele na bini pevati Frajle iz Novoga Sada. Lepo su one pozdravile okupljene građane i rekle im da odmah ćaskaju i lepo pevaju sa njima i pesma je krenula nema šta prava Adventska. Ipak je to bilo previše za moje uši pa sam otišao odmah kući. Sa punim pravom očekujem iduću setemanu, tj. drugu Advensku sveću upriličiti sa poznatom pevačicom Ražnjatović Cecom. Inače, večeras nastupa u Revelinu i Bajaga. Pametnom dosta", stoji u objavi. Iako u komentarima na ovu vest ima onih koji u potpunosti podržavaju Raguzu, ima i onih kojima se nimalo nije svideo ton objave.

"Baš u prazničnom duhu, ajmo biti nacionalisti i pljuvati po grupi koja sudeći po pesmama na Jutjubu dobro zvuči. Ili je stvar više ekonomske prirode pa ste ljubomorni jer su one dobile nastup, a vi niste bili dovoljno dobri?", jedan je od komentara.

Inače, Frajle nisu komentarisale objavu kolega iz Hrvatske. Na svom profilu na Instagramu objavile su nekoliko fotografija iz Dubrovnika i otkrile da im je bilo "divno".

"Divno je bilo sinoć u Dubrovniku! Hvala svima koji ste bili na Stradunu, hvala svima koji ste došli iz drugih gradova i hvala organizatorima. Cmok od nas", napisale su.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

95 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: