VICE: Kako su preživeli zlatni zubi u Srbiji

Popularnost zlatnih (i srebrnih) zuba bila je u zenitu pre četrdesetak godina. Podrazumevali su se kao superiorno sredstvo u osvajanju potencijalnih bračnih partnera, pa su ugrađivani pre udaje i ženidbe ili kao svadbeni poklon.

Život

Izvor: B92

Sreda, 27.04.2016.

11:21

VICE: Kako su preživeli zlatni zubi u Srbiji

Prema rečima stomatologa Save Lazića, zlato se u stomatološkoj praksi pokazalo kao jedan od najboljih materijala. Zlato je s biološkog stanovišta gotovo najbolji materijal. Njegov potencijal je verovatno takav da odbija naslage, plak, koje se na zlatnoj podlozi teško prihvataju.

Zlato je u stomatologiji apsolutno prihvatljivo, osim njegovog estetskog dela. Međutim i tu se stavovi i moda menjaju. Nije zlato lepo samo kao deo nekih pirsinga. Sada se već pojavljuju neki ukrasi, neki zlatni detalji koji se primenjuju u stomatologiji.

Kako je danas imati zlatne zube, pročitajte na Vice.com.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 2

Pogledaj komentare

2 Komentari

Možda vas zanima

Svet

"Napustite Rusiju"

Evropska centralna banka (ECB) saopštila je da će uskoro zatražiti od banke Rajfajzen internešnel AG da ubrza proces smanjenja poslovanja u Rusiji.

8:02

20.4.2024.

1 d

Podeli: