Život

Četvrtak, 08.10.2015.

12:11

Rođena beba sa jednim okom na sredini čela

U privatnoj bolnici u gradu El Senbelavein u Egiptu rođena je beba sa jednim okom koje se nalazi nasred čela.

Izvor: Fokus

Default images
Foto: YouTube Screenshot

Nažalost, ova beba neće moći da preživi duže od nekoliko narednih dana.

Lekari veruju da beba boluje od “kiklopije”, neobičnog poremećaja koji je dobio ime po jednookim divovima iz grčke mitologije.

Stručnjaci još smatraju da je do ove komplikacije došlo zbog izlaganja radijaciji u materici tokom trudnoće ili zbog toga što je majka uzimala određenu kombinaciju lekova.

Ovo je jedan od najređih urođenih oblika defekata dece, a bebe koje se rode sa ovim problemom umiru ubrzo posle rođenja.

Jedno oko i nos koji nedostaje su rezultat toga što se očne duplje dečaka nisu dobro razvile u materici. Većina ovih beba ne preživi jer imaju i druge ozbiljne nedostatke, kao što su i loše formirana srca.

Pogledajte snimak bebe sa istim poremećajem koja je rođena u Izraelu pre nekoliko godina:

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

21 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Totalni raspad: Ljudi beže iz Ukrajine

U Lavovoskoj oblasti u Ukrajini na granici sa Poljskom, nastao je pravi kolaps usled saobraćajnih gužva koje čine stotine automobila, prenosi TV kanal Obsšćestvenoe, pozivajući se na predstavnicu lokalnog pograničnog odreda Aleksandru Kučkovsku.

19:58

17.5.2024.

1 d

Podeli: