Robert de Niro: Moj život sa gej ocem

Čuveni holivudski glumac Robert de Niro otvorio je dušu i za magazin “Aut” govorio o svom pokojnom ocu o kome je snimio i dokumentarni film.

Život

Izvor: B92

Sreda, 28.05.2014.

10:41

Default images

Iako je najpoznatiji po ulogama gangstera, policajaca, boksera i šefova mafijaša, Robert de Niro retko govori o svom porodičnom životu. Ipak, pred premijeru dokumentarca o svom ocu "Remembering The Artist Robert De Niro Sr.", koja je zakazana za jun na televiziji HBO, oskarovac je dao i jedan izuzetno iskren intervju za magazin“Aut”, koji je preneo i Holivud riporter.

Glumac je oca, koji je preminuo od raka pluća pre 20 godina, opisao kao velikog umetnika, zbunjenog povodom svoje seksualne orijentacije. Naime, Robert stariji je njega i njegovu majku napustio jer nije više mogao da živi u laži, kada je priznao sebi da voli muškarce.

“Da, verovatno je bio u konfliktu sam sa sobom, posebno kada uzmemo u obzir to koja je to generacija bila. Kao mali nisam bio previše svestan toga. Voleo bih da smo o tome pričali mnogo više. Moja majka generalno nije mnogo pričala, a mene u tim godinama to nije ni zanimalo”, kaže on.

Priznajući da ga ta tema čini vrlo emotivnim, sedamdesetogodišnji glumac je rekao: “Nismo bili otac i sin koji su igrali zajedno košarku. Ali imali smo neku specijalnu vezu. Nisam mnogo vremena provodio s njim, jer se moja majka razvela. Ipak, kao što kažem u dokumentarcu, uvek sam se brinuo o njemu. Obožavao me je, kao što i ja obožavam svoju decu.”

Robert de Niro je priču o svom pokojnom ocu ispričao zahvaljujući čitanju njegovih dnevnika, koje još nije stigao sve da pročita. Kada su ga upitali da li je ovim filmom odao priznanje ocu, on je rekao da mu je to bila obaveza.

“Želim da moja deca zastanu na trenutak i shvate da neke stvari moraš uraditi sada umesto kasnije, jer kasnije može biti 20 godina od danas – a onda je mnogo kasno”, zaključio je legendarni glumac.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

38 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Komandant se oglasio: Spremamo se za rat

Francuska mornarica se priprema za potencijalne vojne operacije usred sve većeg rizika od oružanog sukoba, rekao je komandant francuske borbene grupe nosača admiral Žak Malar.

14:21

11.4.2024.

1 d

Podeli: