Petnica: Programi za studente

Istraživačka stanica Petnica raspisala je pozive za nekoliko studentskih programa koji će tokom leta biti realizovani u ovoj prestižnoj obrazovnoj instituciji. U ponudi su letnje škole elementarnih čestica, mikroskopije, hemije, naučne komunikacije i program za mlade lidere.

Život

Izvor: N. Božiæ

Subota, 03.05.2014.

01:30

Default images

Nakon završetka izgradnje novih kapaciteta i opremanja novom modernom naučnom opremom Petnica je postala mesto na kojem pored srednjoškolaca i studenti mogu mnogo toga naučiti. To je bio povod da se prošle godine započnu studentski programi, kojih je ove godine još više.

„II Petnička škola mikroskopije“ se realizuje u saradnji sa Biološkim fakultetom u Beogradu i namenjena je studentima redovnih i postdiplomskih studija, tokom koje će se realizovati obuka za različite metode u mikroskopiji (svetlosna, polarizaciona, SEM i TEM, fluorescentna, konfokalna).

Za studente hemije Istraživačka stanica organizuje dve letnje naučne škole - hromatografije i masene spektrometrije; i bioanalitičke hemije. Obe ove škole se organizuju u saradnji sa Hemijskim fakultetom u Beogradu i sa Tehnološkim fakultetom iz Budimpešte.

Oni studenti koji su zainteresovani za promociju nauke i njeno predstavljanje široj javnosti, mogu da se prijave za školu naučne komunikacije. Ova škola će se fokusirati na stvaranje i oblikovanje različitih naučnih postavki, eksponata, eksperimenata, predavanja, izložbi i ostalih formata koji podstiču osnaživanje i učešće javnosti.

Za sve one koji su zainteresovani da nauče veštine planiranja, komunikacije, traženja donatora za svoje projekte, lobiranja, i preduzetništva mogu da se jave na program posvećen budućim liderima.

„Studentski programi postaju sve brojnijih. Ono što je dobro, ideje za njihovo kreiranje, najčešće dolaze od naših nekadašnjih polaznika. Programi za studente su osmišljeni tako da njihovim pohađanjem studenti dobijaju znanje koje ne mogu da dobiju na fakultetu. Oni dobijaju i priliku da rade sa modernom naučnom opremom, koja im je često nedostupna tokom studija.“ – navodi se u saopštenju IS Petnica..

Prijavljivanje je u toku. Broj mesta je ograničen kako bi se moglo kvalitetno raditi sa svim učesnicima. Više informacija na sajtu Istraživačke stanice Petnica www.petnica.rs. Svi troškovi na studentskim programima su delimično ili u potpunosti pokriveni od strane donatora.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 6

Pogledaj komentare

6 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: