Život

Petak, 18.04.2014.

18:48

Vozio kajak ulicama Kraljeva (VIDEO)

Kiša pravi probleme i u Kraljevu gde je za 24 sata palo više od 50 litara po kvadratnom metru.

Izvor: B92, Tanjug

Default images

Ulice u jednom od centralnih kraljevačkih naselja Moša Pijade su poplavljene pošto kanalizacija u tom gradu nije u stanju da primi svu vodu. I dok se lokalne vlasti i građani trude da izbace vodu iz objekata, jedan ljubitelj ekstremnih sportova iskoristio je priliku za vožnju kajakom u urbanom ambijentu.

"Svi mi koji se bavimo ekstremnim sportovima, samo smo čekali da nešto ovako padne iz neba, i da dobijemo ovakve reke, koje su bukvalno podivljale. Za par sati očekujemo bujični tok na Ibru, a za dva dana ekstremnu poplavu na rekama u Kraljevu", objašnjava Kraljevčanin Raško Simović, dodajući da se sada razgibava ispred zgrade i priprema opremu.

Na pitanje kako izgleda voziti kajak po gradskim ulicama, Simović kaže da se on može voziti i u ekstremnijim uslovima.

"Kajak ima izuzetno malu dužinu oslanjanja, oko 15 centimetara, pa je dovoljan mali potok da ga vozite, a danas su od takvih materijala da možete da ga vozite i po kamenju. Tako da je dovoljno da se zaglavi neka šahta, kao što je ova ispred moje zgrade, i eto prilike da ga vozite na parkingu", objašnjava ovaj Kraljevčanin.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

27 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Drama na nebu, hitno podignuti borbeni avioni

Ruski vojni avion juče je nakratko narušio vazdušni prostor Švedske istočno od baltičkog ostrva Gotland, nakon čega su ga presreli švedski borbeni avioni, saopštile su danas oružane snage te nordijske zemlje.

13:01

15.6.2024.

1 d

Podeli: