Život

Petak, 18.04.2014.

18:48

Vozio kajak ulicama Kraljeva (VIDEO)

Kiša pravi probleme i u Kraljevu gde je za 24 sata palo više od 50 litara po kvadratnom metru.

Izvor: B92, Tanjug

Default images

Ulice u jednom od centralnih kraljevačkih naselja Moša Pijade su poplavljene pošto kanalizacija u tom gradu nije u stanju da primi svu vodu. I dok se lokalne vlasti i građani trude da izbace vodu iz objekata, jedan ljubitelj ekstremnih sportova iskoristio je priliku za vožnju kajakom u urbanom ambijentu.

"Svi mi koji se bavimo ekstremnim sportovima, samo smo čekali da nešto ovako padne iz neba, i da dobijemo ovakve reke, koje su bukvalno podivljale. Za par sati očekujemo bujični tok na Ibru, a za dva dana ekstremnu poplavu na rekama u Kraljevu", objašnjava Kraljevčanin Raško Simović, dodajući da se sada razgibava ispred zgrade i priprema opremu.

Na pitanje kako izgleda voziti kajak po gradskim ulicama, Simović kaže da se on može voziti i u ekstremnijim uslovima.

"Kajak ima izuzetno malu dužinu oslanjanja, oko 15 centimetara, pa je dovoljan mali potok da ga vozite, a danas su od takvih materijala da možete da ga vozite i po kamenju. Tako da je dovoljno da se zaglavi neka šahta, kao što je ova ispred moje zgrade, i eto prilike da ga vozite na parkingu", objašnjava ovaj Kraljevčanin.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

27 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: