Zašto Gari Kasparov ne ide u Rusiju

Bivši svetski šahovski šampion Gari Kasparov objavio je da trenutno živi van Rusije iz straha da bi mogao da bude deo istrage zbog učešća u antivladinim protestima.

Život

Izvor: B92

Četvrtak, 06.06.2013.

10:58

Default images

"Stalno sam na putu, tu i tamo od kraja februara, kada je postalo jasno da bih mogao da budem deo aktuelne istrage o aktivnostima političkih demonstranata. U ovom trenutku imam ozbiljne sumnje da, ukoliko se vratim u Moskvu, možda neću moći da ponovo odem. Dakle, za sada, se uzdržavam od povratka u Rusiju", naveo je Kasparov juče u audio poruci objavljenoj na njegovom sajtu iz Ženeve.

Ruska šahovska legenda poslednjih je nekoliko godina postao strastan borac protiv vladavine predsednika Vladimira Putina i učestvovao je u nekoliko antivladinih protesta u Rusiji, prenela je agencija AFP.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 6

Pogledaj komentare

6 Komentari

Možda vas zanima

Svet

16.700 vojnika raspoređeno: Počelo je...

Filipinske i američke trupe počele su danas vojne vežbe "Balikatan" u Filipinima, koje će trajati do 10. maja, a uključivaće i pomorske vežbe u Južnom kineskom moru, na čije teritorije polažu pravo i Kina i Filipini.

12:24

22.4.2024.

1 d

Podeli: