Život

Ponedeljak, 25.03.2013.

18:30

Pariz: Ovce umesto kosilica za travu

Gradske vlasti u Parizu odlučile su da za održavanje zelenih površina bučne kosilice zamene ovcama.

Izvor: Tanjug

Default images

Kako prenose francuski mediji, ovce će najpre biti korišćene samo u jednom parku kako bi se ustanovila izvodljivost ove "tehnike" u urbanim uslovima.

Stručnjaci smatraju da je ovaj vid održavanja zelenih površina ekološki efikasniji, jer se njime ograničava ne samo buka već i zagadjenje kao i upotreba fitosanitarnih proizvoda.

Za eksperimentalno ekološko održavanje parkova, koje će trajati od aprila do oktobra, izabrena je posebna pasmina patuljastih ovaca, poreklom iz Bretanje.

Gradske vlasti navode da ukoliko postigne dobre rezultate, upotreba "ekoloških kosilica" će se proširiti i na druge parkove, medju kojima je i čuvena Bulonjska šuma.

Foto: ixxphotography / freedigitalphotos.net

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

16 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Grci besni: Sprema se izdaja Srba

Grčki list Demokratija objavio tekst u kome je navedeno da se sprema nova izdaja Srba, jer je Grčka spremna da podrži "ludački" zahtev da se zločin u Srebrenici proglasi genocidom zato što to od nje traže Nemci.

11:58

23.5.2024.

12 h

Svet

Makron na kolenima: "Ne napuštajte Francusku"

Francuska podržava kompanije koje veruju u nju, rekao je njen predsednik Emanuel Makron u intervjuu objavljenom u sredu, odgovarajući na pitanje o mogućnosti da naftni gigant TotalEnergies zatraži upis na američku berzu.

9:22

23.5.2024.

14 h

Podeli: