Život

Subota, 25.06.2011.

15:55

8 razlika između muškaraca i žena

Znamo da se razlikujemo i da se prepoznajemo, ali evo i nekoliko razlika koje možda niste znali.

Izvor: B92

Default images

Odličan vid

Nije ni čudo što ne umeju da izaberu pravu nijansu košulje – čak 1 u 10 muškaraca ne prepoznaje boje. To je genetska karakteristika povezana sa X hromozomom, a muškarci imaju samo jedan.

Definisani stomačni mišići

Koliko god vežbale, neke žene nikada ne mogu imati savršeno izdefinisane mišiće jer nemaju dovoljno testosterona koji je temelj mišićne mase i snage.

Bradavice

Dok smo embrioni, razvijamo se kao devojčice pa ih svi dobijamo. Kasnije ih žene koriste za hranjenje dece, a muškarcima ostaju samo kao erogena zona.

Adamova jabučica

Opet zbog testosterona, u pubertetu im se poveća i utiče na larinks, zbog čega im je i glas dublji.

Ćelavost

Nažalost, nekima počne da opada kosa u tinejdžerskom periodu, sve zahvaljujući genima. Žene se ređe susreću sa ovim problemom.

Hrkanje

Najčešće hrču muškarci i to zbog masti u predelu vrata i testosterona koji omogućava gomilanje masti baš na ovom delu tela.

Osetljivo čulo mirisa

Žene su sklone osetljivom čulu mirisa, dok muškarci ponekad ni ne osete svoje čarape nakon celog dana u cipelama. Ženama se ovo čulo pogotovo izoštri u trudnoći i periodima ovulacije, zahvaljujući estrogenu.

Dlakave zadnjice

Muškarci mogu izgubiti kosu, ali dlake po telu, teško, pa tako i na zadnjici. Opet zahvaljujući testosteronu.

Foto: photostock / FreeDigitalPhotos.net

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

20 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Nemačka na udaru Rusije: "Uzimamo svoje"

Ruski sud naredio je da imovina, računi, nekretnine i akcije Dojče banke i Komercbanke budu zaplenjene u Rusiji, kao deo tužbe protiv nemačkih banaka, navodi se u sudskim dokumentima.

13:07

19.5.2024.

1 d

Svet

Rusi prešli severnu granicu: Harkov pada?

Ofanziva ruskih snaga na harkovskom pravcu pokazala se toliko brzom i snažnom da im oskudne odbrambene strukture Ukrajine nisu postale prepreka, a osiromašeni redovi ukrajinskih oružanih snaga nisu bili spremni da brane svoje položaje, piše Njujork tajms.

8:12

19.5.2024.

1 d

Podeli: