Francuski 40-godišnjaci traže cimere

Broj Francuza starijih od 40 godina koji žive sa cimerima u iznajmljenim stanovima u poslednje dve godine je porastao 43 odsto.

Život

Izvor: B92

Petak, 26.12.2014.

09:47

Default images

Takođe je u porastu i broj Francuza 40-godišnjaka koji su primorani da prime podstanare u vlastiti stan a, kako navodi sajt Appartager.com, njih je danas 18 procenata više nego 2012. godine.

Zbog krize ima i sve više Francuza iznad 30 godina života koji traže sobu za iznajmljivanje.

Ovaj fenomen je sve prisutniji u Francuskoj u poslednjih nekoliko godina, pre svega zbog rasta cena nekretnina, piše list Parizijen.

Mesečna stanarina za garsonjeru u Parizu u proseku iznosi 800 evra, dok je za dvokrevetnu sobu potrebno izvojiti oko 500 evra.

Još jedan razlog rasta broja podstanara u zrelim godinama u Francuskoj je i povećan broja razvoda, jer je sa jednom platom mnogo teže izmiriti životne troškove, uključjući i stambene.

Jedan broj Francuza u srednjim godinama odlučuje se da nađe cimera i zato što ne žele da žive sami, piše pariski dnevnik.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

18 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Zelenski na poternici

Na sajtu Ministarstva unutrašnjih poslova Rusije pojavilo se obaveštenje da je ukrajinski predsednik Volodimir Zelenski na poternici, prenose RIA Novosti.

14:35

4.5.2024.

1 d

Podeli: