Papa oprašta grehe i na Tviteru

Papa Franja će ovog meseca u Rio de Žaneiru, tokom svog prvog apostolskog putovanja, ponuditi praštanje grehova svima koji budu učestvovali u proslavi obeležavanja Svetskog dana mladih, bez obzira na to da li će tu proslavu pratiti putem televizije, radija ili interneta.

Život

Izvor: B92

Sreda, 17.07.2013.

10:35

Default images

Kardinal Manuel Monteiro de Kastro, zadužen u Vatikanu za oprost grehova, izdao je dekret u kojem stoji da katolici širom sveta mogu dobiti delimično praštanje grehova ako se pridruže papi u molitvi za mlade katolike.

Vatikan je, kako su preneli lokalni mediji, saopštio da vernici samo treba da slede rituale i duhovne vežbe na način na koji to bude prikazivano na televiziji ili emitovano na radiju ili, kako se navodi, s dužnom posvećenošću putem novih sredstava društvene komunikacije.

U Riju se na verskom slavlju od 23. do 28. jula očekuje oko dva miliona hodočasnika, a papa, poreklom iz Argentine, na čuvenoj brazilskoj plaži Kopakabani pozdraviće desetine hiljada vernika.

Tokom pet dana papu Franju će, kako se navodi, čuvati 600 vojnika, a za održavanje reda na festivalu će zbog nedavnih protesta u Brazilu biti angažovano čak 8.500 vojnika.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

16 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Zelenski na poternici

Na sajtu Ministarstva unutrašnjih poslova Rusije pojavilo se obaveštenje da je ukrajinski predsednik Volodimir Zelenski na poternici, prenose RIA Novosti.

14:35

4.5.2024.

1 d

Podeli: