Život

Sreda, 08.05.2013.

16:00

Žene "padaju" na muškarce sa...

Da li znate da svirate gitaru? Ukoliko to nije slučaj, vi očigledno ne dostižete vaš maksimalan potencijal privlačnosti, tvrde naučnici.

Izvor: Daily Mail

Default images

Svi smo kao deca naučili da ukoliko naučimo da sviramo gitaru, to će nam biti velika prednost kod devojaka.

A sada to i potvrđuje francuska studija koja tvrdi da žene više privlače muškarci koji znaju da sviraju gitaru.

Eksperiment je testirao pretpostavku da muzika ima ulogu prilikom seksualne selekcije. Više od 300 mladih žena upitano je za broj telefona na ulici od strane mladića koji je u rukama držao kutiju za gitaru, sportsku torbu ili uopšte ništa nije imao u rukama.

Rezultati su pokazali da su žene najvoljnije bile da svoj broj telefona daju kada je muškarac sa sobom imao kutiju za gitaru.

Ovi rezultati potvrđuju zaključak studije sprovedene u Izraelu kada su istraživači otvorili profil na Fejsbuku sa fotografijom muškarca, nakon čega su izabrali sto ženskih studenata Univerziteta u Tevl Avivu kojima su potom poslali zahteve za prijateljstvo.

Međutim, na 50 odsto zahteva muškarac je na slici sa sboom imao gitaru, Svega 5 od 50 devojaka prihvatila je prijateljstvo kada je na profilu bila slika muškarca bez gitare, dok je 14 od 50 pozitivno reagovalo na poziv za prijateljstvo kada je na slici uz njega bila gitara.

Francuski istraživači tvrde da su muškarci sa gitarom u prednosti zato što je muzički instrument znak da je muškarac inteligentan, u stanju da uči nove veštine i da ima nezavisne hobije.

Foto: Image courtesy of imagerymajestic / FreeDigitalPhotos.net

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

45 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Drama na nebu, hitno podignuti borbeni avioni

Ruski vojni avion juče je nakratko narušio vazdušni prostor Švedske istočno od baltičkog ostrva Gotland, nakon čega su ga presreli švedski borbeni avioni, saopštile su danas oružane snage te nordijske zemlje.

13:01

15.6.2024.

1 d

Podeli: