Život

Utorak, 16.10.2012.

11:15

"Razotkrivanje tela" u Beogradu od 23.10.

Fascinantna izložba "Bodies Revealed" (Razotkrivanje tela) biće predstavljena u Beogradu od 23. oktobra na Beogradskom sajmu u Hali 3 i trajaće do 17. marta 2013. godine.

Izvor: B92

Default images

"Proučavanje ljudske anatomije oduvek je funkcionisalo po jednostavnom principu: posmatrati znači učiti. Isti princip koristio se i u egipatskoj, grčkoj, rimskoj i kulturi Islama za napredno učenje o ljudskom telu, bazirano na naučnim principima."

"Javne obdukcije tela tokom renesanse produbile su znanja na ovu temu, postavljajući temelje modernim medicinskim istraživanjima, pa i ovoj izložbi."
"Prateći princip da posmatrati znači učiti, izložba Razotkrivanje tela koristi secirane uzorke ljudskih tela kako bi posetiocima podarila vizuelni udžbenik njihovog organizma. Svi eksponati tretirani su dostojanstveno i u skladu sa dubokim poštovanjem koje s punim pravom zaslužuju."

"Naša tela, kompleksnija su i čudesnija od svih kompjutera i modernih tehničkih spravica koje danas koristimo. Ipak, mnogi nemaju predstavu o tome šta se nalazi ispod naše kože – na koji način naša tela funkcionišu, šta im je potrebno da prežive, šta je to što ih uništava, a šta ih oživljava."
BODIES REVEALED - fascinating+real

23.10.2012 – 17.03.2013
Beogradski sajam – prizemlje hale 3

Radno vreme: Svakim danom od 10h do 19h

Cene:
odrasli 950 RSD
studenti, penzioneri 750 RSD
porodični paket* 2350 RSD
osnovna škola 450 RSD
predškolska deca besplatno


Tokom izložbe zabranjeno je:
- pušenje
- unošenje hrane i pića
- upotreba mobilnih telefona
- fotografisanje
- unošenje rančeva
- unošenje kolica za bebe

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

29 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Totalni raspad: Ljudi beže iz Ukrajine

U Lavovoskoj oblasti u Ukrajini na granici sa Poljskom, nastao je pravi kolaps usled saobraćajnih gužva koje čine stotine automobila, prenosi TV kanal Obsšćestvenoe, pozivajući se na predstavnicu lokalnog pograničnog odreda Aleksandru Kučkovsku.

19:58

17.5.2024.

1 d

Podeli: