Život

Utorak, 20.02.2024.

16:50

Preminuo najpoznatiji negativac Holivuda

Poznati glumac Pol D'Amato preminuo je u 76. godini nakon četvorogodišnje borbe s progresivnom supranuklearnom paralizom, retkom bolešću mozga.

Izvor: B92

Preminuo najpoznatiji negativac Holivuda
Foto: Nicvandum/Shutterstock

Rođen je u Vorčesteru, a još kao tinejdžer sa 14. godina počeo je da radi u pozorištu, kao pomoćni radnik, kada je i poželeo da postane glumac.

Pohađao je koledž Emerson u Bostonu, gde se pojavljivao u pozorišnim predstavama i igrao u hokejaškom timu.

Proslavio se ulogom u filmu "Slap Shot" iz 1977, u kojem se pojavio kao glavni negativac. Nakon toga se pojavio u filmovima "The Deadliest Season"(1977. TV film), "The Deer Hunter" (1978), "Firepower" (1979) i "Heaven's Gate".

Njegovo pojavljivanje u filmu "Slap Shot" poslužilo je kao osnova umetniku Džonu Barniju za izvođenje lika iz stripa Volverin. Od 1980. njegovu filmsku, ali i pozorišnu karijeru obeležiće samo uloge negativaca u raznim ostvarenjima, zbog čega je prozvan najpoznatijim negativcem Holivuda.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

11 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Juriš Rusa: Ukrajina pred slomom

Ruska vojska je 20. aprila iskoristila konfuziju izazvanu razmeštanjem ukrajinskih trupa zapadno od ruševina Avdejevke – i krenula u juriš.

21:16

25.7.2024.

1 d

Podeli: