Život

Subota, 30.09.2023.

12:53

Nesvakidašnje: Indijka naučila da čita i piše u 92. godini

Devedesetdvogodišnja Indijka prvi put je pre šest meseci sela u školsku klupu i naučila da čita i piše, postavši primer i drugim ženama iz svog sela, prenose indijski mediji.

Izvor: Tanjug

Nesvakidašnje: Indijka naučila da čita i piše u 92. godini
Foto: Shutterstock/mrmohock

Salima Kan, rođena je oko 1931. i udala se kada je imala samo 14 godina. Kada je bila dete u njenom selu nije bilo škole.

Pre šest meseci, u pratnji supruge svog unuka, krenula je na put u školu u Bulandšahru, u državi Utar Pradeš i konačno započela obrazovanje uz decu koja su od nje mlađa osam decenija.

List Tajms of India prenosi da je priča Salime Kan izazvala pažnju nakon objave videa na društvenim mrežama u kojem ona broji do 100.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 0

Pogledaj komentare

0 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Nemačka na udaru Rusije: "Uzimamo svoje"

Ruski sud naredio je da imovina, računi, nekretnine i akcije Dojče banke i Komercbanke budu zaplenjene u Rusiji, kao deo tužbe protiv nemačkih banaka, navodi se u sudskim dokumentima.

13:07

19.5.2024.

21 h

Region

Loše vesti za korisnike ove banke

Privredna banka Zagreb (PBZ) odlučila je da podigne deo naknada svojim korisnicima za neke njihove usluge od 1. avgusta 2024. godine. Svojim korisnicma nisu posebno obrazložili zbog čega su se odlučili na ovaj potez.

14:52

18.5.2024.

1 d

Svet

Rusi prešli severnu granicu: Harkov pada?

Ofanziva ruskih snaga na harkovskom pravcu pokazala se toliko brzom i snažnom da im oskudne odbrambene strukture Ukrajine nisu postale prepreka, a osiromašeni redovi ukrajinskih oružanih snaga nisu bili spremni da brane svoje položaje, piše Njujork tajms.

8:12

19.5.2024.

1 d

Podeli: