Sud oslobodio Hrvate: Nisu krivi; "Svi u sudnici su plakali"

Sud u Zambiji oslobodio je osam hrvatskih državljana, koji su bili osumnjičeni za trgovinu ljudima, odnosno za pokušaj nezakonitog usvajanja dece, kao i falsifikovanje dokumentacije.

Život

Izvor: Veèernji.hr, 24sata.hr

Četvrtak, 01.06.2023.

11:13

Sud oslobodio Hrvate: Nisu krivi;
Foto: Shutterstock/ New Africa

Kako prenose hrvatski mediji, hrvatski građani su već šest meseci u pritvoru u toj zemlji, a ostaje da se vidi kako će reagovati tužilaštvo posle odluke sudije.

Podsećanja radi, zambijski sud već je jednom prilikom u februaru oslobodio državljane Hrvatske, ali ih je policija ponovno uhapsila na aerodromu i vratila u pritvor, te je sud ponovno podigao optužnicu protiv njih.

Među uhapšenima je i bio i gitarista benda Hladno pivo Zoran Subošić.

Aleksandra Peršić, jedna od osoba koje su mesecima čekale završetak suđenja u Zambiji, poručila je da deca idu sa njima u Hrvatsku.

"Ne možemo da verujemo. Plakala je cela sudnica. Svi su plakali, čak i čuvari sudije. Advokati su otišli po decu, čeka se papirologija. Čekamo da stignu kod nas. Idu sa nama u Hrvatsku", rekla je Aleksandra Peršić za 24sata.hr.

"Jutarnji" prenosi da je hrvatski konzulat u Pretoriji da usvojena deca dolaze u Hrvatsku, a reč je o jednom dečaku i tri devojčice starosti od jedne i po do četiri godine.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

26 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Zelenski na poternici

Na sajtu Ministarstva unutrašnjih poslova Rusije pojavilo se obaveštenje da je ukrajinski predsednik Volodimir Zelenski na poternici, prenose RIA Novosti.

14:35

4.5.2024.

19 h

Podeli: