Bivša prva dama SAD-a ima demenciju

Rozalin Karter, bivša prva dama SAD-a i supruga bivšeg predsednika Džimija Kartera, ima demenciju, objavila je u utorak porodica Karter.

Život

Izvor: B92

Utorak, 30.05.2023.

21:20

Bivša prva dama SAD-a ima demenciju
Foto: EPA/ERIK S. LESSER

"Ona nastavlja da živi srećno kod kuće sa svojim mužem uživajući u proleću i posetama voljenih", navela je porodica u izjavi koju je objavio Karter Centar, porodični dom para u Džordžiji.

Rozalin Karter (95) provela je decenija zagovarajući smanjenje stigme povezane s problemima mentalnog zdravlja, navela je porodica, dodavši da se članovi porodice nadaju da će deljenje vesti o njenoj dijagnozi "povećati važne razgovore za kuhinjskim stolovima i u doktorskim ordinacijama širom zemlje".

Karterovi su bili u Beloj kući tokom demokratske administracije od 1977. do 1981. U braku su od 1946. i imaju četvoro dece.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

17 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Zelenski na poternici

Na sajtu Ministarstva unutrašnjih poslova Rusije pojavilo se obaveštenje da je ukrajinski predsednik Volodimir Zelenski na poternici, prenose RIA Novosti.

14:35

4.5.2024.

1 d

Podeli: