Nemci "prekrstili" Čolu FOTO

Slavni Zdravko Čolić uspeo je da vanserijskim glasom osvoji i publiku u Nemačkoj. Samo što je tamo publici predstavljen pod malo drugačijim imenom.

Život

Izvor: B92

Četvrtak, 18.08.2022.

14:25

Nemci
Foto: Printskrin/TV Prva

Na omotu singlova koji je Zdravko Čolić otpevao na nemačkom jeziku piše "DRAVCO", a zatim naslov numere. Možda ovo ime nije bilo čudno ljubiteljima dobre muzike u Nemačkoj, ali nama svakako jeste. Kako se desila ova upadljiva promena imena o kojoj se uveliko priča na Fejsbuku?

Legendarni Čola je 1974. potpisao ugovor sa nemačkim ogrankom kompanije "Warner music group", a tamošnji producenti smatrali su da je pomenuti nadimak Dravko lakši za izgovaranje od originalnog imena pevača. I tako su Nemci prekrstili Čolića koji je, naravno, sjajno zvučao i na nemačkom jeziku.

Čola na stubu srama: "Šta mu je to trebalo?"

Više singlova iz tog perioda njegove karijere mogu se čuti na Jutjubu. Zdravko Čolić je privukao veliku pažnju u inostranstvu, ali nije želeo da ostane u Nemačkoj pa je više nego uspešnu karijeru nastavio u Jugoslaviji. Postao je jedna od najvećih zvezda u istoriji balkanske muzike a i šire, piše Blic.

To što je ostao veran publici u regionu, ne znači da njegova popularnost nije probila granice Jugoslavije, naprotiv. Dobar glas se daleko čuje, a Čolu krasi onaj najbolji.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

27 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Zelenski na poternici

Na sajtu Ministarstva unutrašnjih poslova Rusije pojavilo se obaveštenje da je ukrajinski predsednik Volodimir Zelenski na poternici, prenose RIA Novosti.

14:35

4.5.2024.

1 d

Podeli: