Život

Četvrtak, 11.04.2019.

15:45

U Aziji jedu pse, tačnije neverovatnih 30 miliona pasa

Više od 30 miliona pasa godišnje se ubije za ljudsku potrošnju u Aziji, od čega je 70 odsto ukradeno", rekao je osnivač Azijskog Prijateljskog saveza životinja Genlin Peng.

Izvor: Tanjug

U Aziji jedu pse, tačnije neverovatnih 30 miliona pasa
Ilustracija / Foto: Depositphotos/Domskazok

"Među 30 miliona pasa, 5 miliona je u Kini, sedam miliona u Južnoj Koreji i pet miliona u Vijetnamu", preneo je Kjodo.

Iako velika većina Japanaca ne jede pse, u Japanu ima više od 100 restorana ili prodavnica koje prodaju uvezeno meso pasa, uglavnom stranim potrošačima.

Statistika koju je sastavio Svetski savez pasa, koju je osnovao Peng, pokazala je da je Japan uvezao oko 450 tona psećeg mesa izmedu 2002. i 2016. godine, što je ekvivalentno sa 100.000 pasa.

Zakonodavstvo Tajvana, ostrvo koje Kina smatra svojom teritorijom, u aprilu 2017. godine donelo je izmene zakona kojima se zabranjuje da ljudi konzumiraju meso pasa i mačaka i podizanje maksimalne kazne za zlostavljanje životinja.

Izmena je doneta dva meseca nakon zabrane eutanazije životinja lutalica.

Uspešno zakonodavstvo na Tajvanu i u Sjedinjenim Američkim Državama dalo je Pengu veliki podstrek u njegovoj globalnoj kampanji zabrane trgovine mesom za pse.

On je posetio poslanike u Britaniji, Italiji, Norveškoj, Francuskoj i Kini da bi ih ubedio da donesu zakone koji zabranjuju tu praksu.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

13 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Orban "uvalio kosku" Beogradu?

Mađarski premijer Viktor Orban pohvalio je planove nemačke vlade koja ispituje mogućnost da se procedure za odobravanje azila obavljaju u zemljama koje nisu članice Evropske unije.

9:48

24.6.2024.

18 h

Podeli: