Mali Sirijac rođen u Hrvatskoj dobio ime Muhamed Hrvoje

Sirijski bračni par, koji je dobio svoje treće dete u bolnici u Slavonskom Brodu, odlučio je u znak zahvalnosti Hrvatskoj da nazove svoje novorođenče Muhamed Hrvoje, pišu danas hrvatski mediji.

Život

Izvor: B92

Utorak, 09.02.2016.

17:48

Mali Sirijac rođen u Hrvatskoj dobio ime Muhamed Hrvoje
Foto: Thinkstock

Dečak po imenu Muhamed Hrvoje peta je sirijska beba rođena u bolnici u Slavonskom Brodu, prenosi televizija RTL.

Beba je rođena u ponedeljak, teška je 2.850 grama i dugačka 50 centimetara.

"Porođaj je prošao dobro", kratko je komentarisala Hrvojeva majka Fatma Kadro (38), oko koje su bila dvojica njenih starijih sinova, sedmogodišnjak i desetogodišnjak. Dečaci su u posetu majci u porodilište stigli sa ocem Alijem Kadrom.

"U znak zahvalnosti za sve što ste učinili za naše sunarodnjake, ali i zbog odnosa prema nama i brizi koja je pružena mojoj supruzi, odlučili smo se za ovo ime za našeg sina. Radnici u Kampu predložili su nam nekoliko imena, ali na kraju smo se odlučili za Hrvoje", rekao je novinarima Ali Kadro, koji je u Hrvatsku sa porodicom stigao iz Alepa u Siriji.

On je rekao da su na put krenuli pre mesec i po dana.

"U Grčkoj smo proveli 12 dana, a u Hrvatsku smo stigli u ponedeljak vozom u šest ujutro", kaže Ali i dodaje da je supruga, pri dolasku u Slavonski Brod, dobila trudove i ubrzo je prebačena u slavonskobrodsku bolnicu.

Porodica Kadro kratko će se zadržati u Slavonskom Brodu, a potom će nastaviti put prema Nemačkoj, gde se nadaju da će stvoriti uslove za stabilniju zajedničku budućnost.

Muhamed Hrvoje nije prva beba iz sirijske porodice koja je dobila hrvatsko ime. U slavonskobrodskom porodilištu je 29. januara rođena devočica kojoj su roditelji dali ime Kroacija.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

28 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Zelenski na poternici

Na sajtu Ministarstva unutrašnjih poslova Rusije pojavilo se obaveštenje da je ukrajinski predsednik Volodimir Zelenski na poternici, prenose RIA Novosti.

14:35

4.5.2024.

1 d

Podeli: