Marčelo je "Pravi muškarac" godine

Muzičar i književnik Marko Šelić Marčelo dobitnik je nagrade "Pravi muškarac 2014", koja se dodeljuje pojedincima koji se zalažu za afirmaciju ljudskih prava, ravnopravnosti, tolerancije, humanosti i nenasilja.

Izvor: B92

Utorak, 25.11.2014.

19:45

Default images

Šeliću je nagradu danas u Ustanovi kulture Parobrod, na Međunarodni dan borbe protiv nasilja nad ženama, uručio prošlogodišnji dobitnik nagrade, zaštitnik građana Saša Janković.

Janković je izrazio žaljenje zato što živimo u vremenu u kojem su prave vrednosti izgubljene.

Janković je naveo da je dobro što je Marčelo uzor mnogim mladima i što ih motiviše da stvore svoj svet u kome će uspostaviti sistem vrednosti, humanosti, da znaju kada je vreme za izvinjenje, kada da kažu da, a kada ne, kada da kritikuju, kada ne.

Marčelo je zahvalio na nagradi koja je, kako je rekao, pokazatelj toga da rad, njegov i njegovog tima, nije nevidljiv i društveno nebitan, u vreme kada se mediji bave politikanstvom i estradom.

Šelić je rekao da je poražavajuće to što je 2014. godine potrebno govoriti stvari koje se podrazumevaju - da niko nikoga ne treba da mrzi, vređa, diskriminiše, udara ... već da treba da pruži svoj maksimum i tako učini sebe i druge u društvu zadovoljnim.

O nagradi je odlučivao žiri u kome su bili strip crtač Marko Somborac, zaštitnik građana Saša Janković, reditelj Stevan Filipović, novinarka Suzana Zlatanović i programska direktorka omladinske organizacije E8 Dragana Jovanović.

Nagradu "Pravi muškarac" ustanovila je organizacija E8, koja je usmerena na rad sa mladima širom Srbije na prevenciji nasilja i promociji rodne ravnopravnosti.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

36 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Zelenski na poternici

Na sajtu Ministarstva unutrašnjih poslova Rusije pojavilo se obaveštenje da je ukrajinski predsednik Volodimir Zelenski na poternici, prenose RIA Novosti.

14:35

4.5.2024.

9 h

Podeli: