Predviđanje Babe Vange za 2023. godinu upravo se ostvarilo

Baba Vanga, poznata kao Nostradamus Balkana, ostavila je za sobom predviđanja za svaku godinu do 5079. kada je rekla da će svet dočekati kraj, a evo šta je predvidela za ovu godinu.

Izvor: B92

Četvrtak, 07.12.2023.

15:08

Predviđanje Babe Vange za 2023. godinu upravo se ostvarilo
Foto: Sarayut Sridee/Shutterstock

Vanga je rekla da će našu planetu ove godine pogoditi ogromna solarna oluja sa razornim posledicama, a to smo i dobili. Upozorila je da će "solarni cunami" izazvati globalni haos, primoravajući društvo da se povuče nazad u mračno doba jer je uništio Zemljino magnetno polje, prenosi Dejli mejl (Daily mail).

Međutim, neke od predviđenih stvari ipak se nisu desile. U danima nakon oluja nije napravljen takav haos – dan i noć nastavljaju da se smenjuju kao što je to normalno, moderna tehnologija opstaje.

Naime, solarne oluje imaju potencijal da izazovu masovne nestanke struje i kvarove u komunikaciji, što prouzrokuje niz drugih problema. Nastaju kada se sunčeva energija oslobodi, šaljući električna naelektrisanja, magnetna polja i zračenje koje juri ka Zemlji i otuda i smetnje u magnetnom polju Zemlje. Može doći i do pojave polarne svetlosti.

Građani Velike Britanije su obavešteni o prilici da vide auroru borealis na kameri čak na jugu do Kornvola dan pre nego što je oluja udarila, što inače nije uobičajeno.

U proseku, aurora se može videti na krajnjem severu Škotske svakih nekoliko meseci, ali postaje sve teže videti kako idete južnije, a u južnoj Engleskoj jedina vam je šansa putem fotografije.

Događaj od 1. decembra je američka Nacionalna uprava za okeane i atmosferu (NOAA) ocenila kao "G2“ – na skali od pet tačaka – što znači da bi mogao poremetiti satelite u svemiru i elektroenergetskim mrežama, uključujući "moguće široko rasprostranjene probleme sa kontrolom napona“.

Ne baš mračno doba, dakle, kako je predvidela Baba Vanga. Ali, ako ćemo verovati da je Vanga ovde bila na tragu nečega, onda bi trebalo da se zabrinemo, jer će, prema njenim rečima, sledeća godina doneti gomilu mračnih događaja, uključujući terorističke napade u Evropi, veliku ekonomsku krizu i biološke napade, kao i pokušaj atentata na Vladimira Putina.

Jedno proročanstvo sa tračkom nade, prema Skaj historiju, jeste povećanje medicinskih otkrića.

Možda je ipak malo pogrešila sa svojim predviđanjem, jer bi Sunce trebalo da dostigne "solarni maksimum“ sledeće godine.

Otprilike svakih 11 godina Sunce prolazi kroz ovo stanje, kada se na njegovoj površini pojavljuju mnoge bizarne tamne mrlje, a te 'sunčeve pege' mogu da se grupišu i formiraju ono što izgleda kao arhipelag.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

60 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: