Bliznakinje posle dve decenije pronašle jedna drugu putem TikToka: Sada se o njima snima film FOTO

Bliznakinje koje su bile razdvojeni po rođenju, ponovo su se spojile i to skoro dve decenije kasnije, zahvaljujući – TikToku. Neobična priča o njihovom razdvajanju uključuje čak i lanac usvajanja na crnom tržištu.

Izvor: B92

Petak, 01.12.2023.

12:17

Default images

U novembru 2021. godine, Ani Sartaniji, 21-godišnjoj stanovnici Džordžije, prijatelj je poslao TikTok video koji prikazuje plavu ženu koja je neverovatno ličila na nju, objavio je italijanski list La Repubblica.

Prijatelj ju je pitao zašto je ofarbala kosu u plavo - pri čemu je iznenađena devojka rekla da to nije ona. U nadi da će dobiti neke informacije o svojoj misterioznoj dvojnici, Sartanija je objavila video na Fejsbuk grupi u nadi da će je neko prepoznati.

Naravno, njene molitve su uslišene nakon što je prijateljica misteriozne žene, bliznakinja koja je kasnije identifikovana kao Tako Khvitia, primetila post i poslala Sartaniji njene kontakt informacije. Kontaktirale su putem telefona i saznale istinu.

Otac ih je prodao jer je mislio da nisu njegove

Razdvojene sestre ponovo su se srele pre dve godine na mostu Rustaveli u gruzijskoj prestonici Tbilisiju.

„Svako ljudsko biće ima svoj miris“, rekla je Sartanija dok je razmišljala o njihovom ponovnom susretu.

"Kada sam je zagrlila, osetila sam bliskost. Zatim glas, kao da sam već znala kakav glas ima", opisala je ona. Ponovno okupljanje označilo je kraj bizarne sage koja je počela 19 godina ranije, 20. juna 2002, kada je njihova rođena majka, Aza Šoni, rodila blizanakinje u malom selu Kirtskhi.

Nažalost, zbog komplikacija na porođaju, majka je pala u komu. U međuvremenu, njen suprug Goča Gakarija, sa kojim je već imala troje dece, dugo je bio ubeđen da ćerke nisu njegova deca i odlučio je da ilegalno proda Ano i Tako porodicama koje žive u različitim delovima Gruzije.

Kao rezultat toga, Ano je otišla da živi u Tbilisi, dok je njena sestra završila 400 kilometara dalje u Zugdidiju, gradu u zapadnoj Gruziji. Obe su odrasle nesvesne postojanja jedna druge. Ipak, kao i sestre iz filma Roditeljska zamka iz 1998. godine, gruzijke su imale slično vaspitanje.
Obe su se rano uključile u ples. Zapravo, sa 11 godina, obe sestre su se takmičile na istom plesnom takmičenju u gradu Tako, gde su neki članovi publike primetili sličnost, ali niko nije spojio dva i dva.

Danas su sestre nerazdvojene i često objavljuju na Instagramu priče o zajedničkim putovanjima i drugim aktivnostima dok nose istu odeću. Njih dve su nedavno u istim moto jaknama otputovale u nemački Lajpcig, gde im živi biološka majka.

Otputovale su tamo da snime film o svom životu. Odbile su da upoznaju svog oca, čiju vezu su potvrdili DNK testom.

„Sada želi vezu sa nama“, rekla je Ano, a zatim dodao: „Ali to se nikada neće dogoditi“.

Inače, Ano i Tako su samo dve od brojnih žrtava ozloglašenih gruzijskih krugova za ilegalno usvajanje, u kojima je 100.000 dece prodato u zemlji između 1950. i 2006. godine, izvestila je La Republika.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 2

Pogledaj komentare

2 Komentari

Možda vas zanima

Svet

16.700 vojnika raspoređeno: Počelo je...

Filipinske i američke trupe počele su danas vojne vežbe "Balikatan" u Filipinima, koje će trajati do 10. maja, a uključivaće i pomorske vežbe u Južnom kineskom moru, na čije teritorije polažu pravo i Kina i Filipini.

12:24

22.4.2024.

1 d

Podeli: