Četvrtak, 30.11.2023.

09:51

Kralj Čarls i princeza Kejt optuženi za rasizam prema bebi Harija i Megan

Holandska verzija nove knjige Omida Skobija "Endgame" o britanskoj kraljevskoj porodici povučena je iz prodaje nakon što je navodno slučajno otkrila kako je kraljevska porodica komentarisala boju kože Harija i Meganovog sina Arčija. Sporni odlomak je uklonjen iz engleske verzije knjige.

Izvor: index.hr

Kralj Čarls i princeza Kejt optuženi za rasizam prema bebi Harija i Megan
Foto: Profimedia

Nakon što je vest juče preplavila britanske medije i internet, Pirs Morgan je u svojoj emisiji žestoko kritikovao Skobija, koji tvrdi da nije napisao imena navodnih rasista i da su se imena greškom pojavila u holandskoj verziji.

Tada je Morgan odlučio da objavi imena koja se pominju u holandskoj verziji knjige, a to su kralj Čarls i princeza Kejt. Hari je rekao da on i Megan nikada kraljevsku porodicu nisu nazivali rasističkom

Godine 2021, Megan, čija je majka crnkinja, a otac belac, rekla je u američkoj emisiji Opre Vinfri da je član kraljevske porodice pitao koliko će tamna biti koža njihovog nerođenog prvog deteta.

Tada je princ Čarls, današnji kralj, odbacio tvrdnje da je to on. Harijev brat, princ Vilijam, tada je rekao novinarima: „Mi nismo rasistička porodica“.

Hari i Megan su potom ućutali, da bi princ pre nekoliko meseci u intervjuu rekao da njegova supruga uopšte nije rekla da su članovi kraljevske porodice rasisti, već da jesu mediji. Hari je rekao da komentar nije smatrao "rasističkim", već nesvesnim i nenamernim.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 3

Pogledaj komentare

3 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Sprema se haos: Evakuisano 800.000 ljudi

U Bangladešu je evakuisano gotovo 800.000 ljudi iz ugroženih područja pred dolazak jakog ciklona koji se formirao iznad Bengalskog zaliva, saopštilo je Ministarstvo za vanredne situacije te zemlje.

12:28

26.5.2024.

1 d

Podeli: