Ahmed iz Palestine se zaposlio u ambulanti u Jabuci: Kolege i pacijenti ga obožavaju FOTO

U ambulanti u selu Jabuka pre dva meseca je počeo da radi mladi doktor Ahmed Hijazi, poreklom iz Palestine.

Izvor: RTS

Utorak, 28.11.2023.

08:49

Ahmed iz Palestine se zaposlio u ambulanti u Jabuci: Kolege i pacijenti ga obožavaju FOTO
Foto: Ilustracija, Shutterstock/Ground Picture

Nakon završenih studija medicine u Beogradu i Novom Sadu, ovo mu je prvi posao i, uprkos malim poteškoćama sa srpskim jezikom, dobro se uklopio u kolektiv i rad sa pacijentima, prenosi RTS.

Ahmed Hijazi iz Palestine došao je da studira u Srbiji jer je i njegov otac pre 30 godina imao lepe uspomene na našu zemlju. Sada živi u Pančevu, a pre nekoliko meseci se zaposlio, prvo u jednoj gradskoj ambulanti, a onda u selu Jabuka. Dopao mu se kolektiv, medicinske sestre i iskusniji lekari, koji su ga prihvatili kao člana porodice. A svoj posao obožava.

"Znate, ja sam iz Palestine, tamo stalno imamo problema, rat. Video sam jednog lekara, koji je tamo heroj, radi non-stop i od tad sam hteo da budem kao on", navodi Ahmed Hijazi, lekar.

Ahmed još uvek usavršava srpski jezik, kaže da je težak i u početku je bilo malo problema da se dobro razume sa pacijentima, ali sada su se svi navikli.

"Bilo mi je malo neobično što je stranac, na prvi pogled, ali smo se upoznali, raspričali", kaže pacijentkinja. Dodaje: "Utisci su super. Prijatan je čovek, što je dobro za pacijenta. Pacijentu je jako važno da je lekar prijatan, da hoće da razgovara. To je jako dobro", smatra anketirana.

Kolege za mladog doktora kažu da je profesionalan i posvećen.

"On je spreman da radi, on uči, kao i svi mladi doktori. Mi se trudimo da mu pomognemo na sve moguće načine, i on se trudi i naravno da je odličan. Pacijenti ga vole i sve više traže da dolaze kod njega", ističe dr Slavica Borković, iz Zdravstvene stanice Jabuka.

Dva puta nedeljno Ahmed radi i u ambulanti Stari Tamiš.

"Tamo je u početku bilo četiri pacijenta, a sad ih je 17. Svi me znaju i više dolaze kod mene na pregled i baš mi je drago zbog toga", zaključuje Ahmed Hijazi.

Za sada on nije siguran šta će mu biti specijalizacija. Želi prvo da stekne iskustvo sa različitim pacijentima, ali najviše mu se dopada da bude upravo lekar opšte prakse.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

53 Komentari

Možda vas zanima

Politika

Mediji: Ultimatum za Srbiju

Višegodišnja dilema "Kosovo ili Evropska unija", koja je lebdela nad Srbijom, dobiće svoj praktični izraz sledeće nedelje, pišu mediji.

13:01

17.4.2024.

10 h

Podeli: