Sestrinstvo manastira iz Grčke u poseti Srbiji

Sestrinstvo manastira Sveta Lidija iz Aspravalte, ukupno 44 monahinja na čelu sa duhovnikom manastira arhimandritom Nikanorom boravi u posetu Srbiji u organizaciji Svepravoslavnog nacionalnog saveta i poverenika manastira Hilandar Miloša Stojkovića.

Izvor: portal035.rs

Sreda, 06.09.2023.

15:27

Sestrinstvo manastira iz Grčke u poseti Srbiji
Foto: Profimedia

"Sestrinstvo ovog manastira učinilo je mnogo toga za srpski narod pogotovo u ratnim sukobima .na prostoru bivše Jugoslavije. Više od 10.000 srpske dece od 1993 pa do danas boravilo je u ovom msnastiru tokom leta a u jednom periodu je za decu iz krajine funkciinisala i škola na srpskom jeziku.”

Delegaciju ovog manastira primili su crkveni velikodostojnici, državni predstavnici kao i predstavnici Srpske napredne stranke.

Arhimandrit Nikanor kao i monahinje manastira Sveta Lidija kažu da su oduševljeni kako se Srbija razvila i izgradila u poslednjih nekoliko godina i da to nije više ona srbija u koju su ranije dolazili.

Sestrinstvo na čelu sa svojim duhovnikom posedno ističe da je predsednik Aleksandar Vučić, primer državnika i borca za slobodarsku Srbiju sa vrednostima za koje su se zalagali i život dali slavni srpski preci.

Sestrinstvo ovog grčkog manastira je zadivljeno odnosom države i crkve u Srbiji koji nikad nije bio jači i primer je svim ostalim zemljama na Balkanu i Evropi.

Takođe su se zahvalile predsedniku Srbije i njegovoj porodici i saradnicima na dodeli Sretenjskog ordena od pre nekoliko godina, ističući da je Vučić prvi srpski državnik koji se setio da odlikuje ovaj manastir i oda zahvalnost sestrinstvu na svemu što su učinili za srpski narod.” poručuju iz Svepravoslavnog nacionalnog saveta.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

38 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: