Preminula legendarna Branka Veselinović

Legendarna Branka Veselinović preminula je u 105. godini. Bila je najstarija živa glumica na svetu.

Izvor: B92

Sreda, 08.02.2023.

10:12

Preminula legendarna Branka Veselinović
Foto: TANJUG/ FILIP KRAINCANIC/ nr.

Legendarna glumica živela je sama, a kako se saznaje, nju je u stanu pronašla gerontološka sestra koja je, inače, i brinula o glumici. Poslednji put ju je videla sinoć oko 21 sat.

Rodila se davne 1918. godine u Bečeju, a tokom svoje karijere glumila je u više od 100 predstava u pozorištu, i više od 50 televizijskih serija i filmova.

Bila je dobitnica mnogobrojnih nagrada i priznanja za svoj glumački i humanitarni rad.

Branka Veselinović je studirala Glumačku školu pri Narodnom pozorištu u Beogradu od 1936. godine. U Novom Sadu je igrala do 1940. godine kada je prešla u Beograd. Pokazivala je veliki talenat za humor i satiru.

Branka Veselinović će biti sahranjena u Aleji zaslužnih građana na Novom groblju u Beogradu. Naknadno će biti objavljeno vreme komemoracije i sahrane ove velike glumice.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

82 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Zelenski na poternici

Na sajtu Ministarstva unutrašnjih poslova Rusije pojavilo se obaveštenje da je ukrajinski predsednik Volodimir Zelenski na poternici, prenose RIA Novosti.

14:35

4.5.2024.

1 d

Podeli: