Šta se događa sa slučajem Lečić, tužilaštvo odgovorilo

Tvrdnje glumice Danijele Štajnfeld da ju je 2012. godine silovao stariji kolega, poznati glumac Branislav Lečić, i dalje proveravaju nadležni organi, dok se u medijima danas ponovo piše o navodnim, novim Lečićevim žrtvama.

Izvor: B92

Četvrtak, 27.05.2021.

14:50

Šta se događa sa slučajem Lečić, tužilaštvo odgovorilo
Foto: Printscreen/Prva TV

"Još su u toku provere", rekla je kratko za Tanjug portparolka Višeg javnog tužilaštva u Beogradu Ivana Rakočević, napominjući da tužilaštvo za sada ne može da saopšti više detalja, jer "mora da postupa u skladu sa zaštitom interesa učesnika u postupku".

Glumica Merima Isaković, koja je početkom aprila u intervjuu "Nedeljniku" optužila Lečića da ju je seksualno napastvovao pre 43 godine, ponovo je danas u listu prenela da su joj se nakon intervjua javile devojke, koje su joj ispričale da im je Branislav Lečić prilazio na razne nepristojne načine i da su spremne da svedoče protiv njega.

"Voljne su da svedoče pred tužilaštvom, ali samo pod uslovom da njihov identitet ostane u tajnosti. Naglasile su da ga se boje, ali i da su zaprepašćene toksičnim natpisima", navela je pored ostalog Merima Isaković.

Branislav Lečić i Danijela Štajnfeld su u martu ispitani u policiji povodom tvrdnji glumice da ju je Lečić silovao 2012. godine, a sada su u toku provere tvrdnji koje su tada izneli.

Lečić je dao izjavu u policiji 26. marta u svojstvu građanina, kada je u potpunosti negirao navode Danijele Štajnfeld.

Nakon toga usledilo je zatišje u ovom slučaju, sve dok 8. aprila "Nedeljnik" nije objavio ispovest Isakovićeve, u kojoj je iznela tvrdnje da je Lečić 1978. godine pokušao da siluje i nju, u vreme kada su bili kolege na Fakultetu dramskih umetnosti u Beogradu.

"Sada ne možeš pobeći od mene"; "Stao je tek kad sam povratila"; "Pitao je 'Foliraš me?'"

Ova ispovest Isakovićeve, koja se odavno odselila u Australiju i radi kao klinički psiholog, izazvala je veliku pažnju javnosti, jer bi, ukoliko dođe do postupka, mogla da posluži kao svedočenje koje potvrđuje iskaz Štajnfeldove.

Slučaj je u predistražnom postupku.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

20 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Zelenski na poternici

Na sajtu Ministarstva unutrašnjih poslova Rusije pojavilo se obaveštenje da je ukrajinski predsednik Volodimir Zelenski na poternici, prenose RIA Novosti.

14:35

4.5.2024.

15 h

Podeli: