Influenseri svih zemalja, ujedinite se: Osnovali prvi sindikat

Grupa britanskih modnih influensera osnovala je prvi sindikat, kao odgovor na razne loše prakse, poput diskriminacije na raznim nivoima i nejednakosti u plaćanju.

Izvor: B92, 24sata.hr

Utorak, 14.07.2020.

13:35

Influenseri svih zemalja, ujedinite se: Osnovali prvi sindikat
Foto: Depositphotos / Corepics

Osim cena, novi sindikat influensera "The Creator Union" u Velikoj Britaniji, regulisaće i formalne ugovore, različite mere osiguranja, pošteno objavljivanje sadržaja, i smanjiti brojne druge diskriminatorne prakse.

Sličan korak napravili su i američke kolege koje su osnovale "Influencer Council", koji zapravo nije sindikat, već neprofitna trgovačka organizacija koju je u junu pokrenula Qianna Smith Bruneteau sa 12 kolega.

Iako neki influenseri imaju zaštitu i bolje razvijen posao, sindikati bi trebalo da se brinu o tome da svi imaju jednaku poziciju i mogućnosti zaštite na tržištu, kako bi bili pošteno plaćeni. Udruživanjem, influenseri potiču transparentnost i uklanjanje eksploatacijske prakse nekih brendova, obrazac koji je sve prisutniji.

"Često čak i poznati brendovi ne nude ugovore, diktiraju honorare, a na kraju ne plaćaju na vreme", kaže Nickol Okran influenserka i suosnivač britanskog sindikata "The Creator Union".

"Želimo da postavimo standarde za buduće generacije Influensera", ističe Britani Zevier, Influenserka i potpredsednica američkog "Influencer Councila" za Vogue Business.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

27 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Zelenski na poternici

Na sajtu Ministarstva unutrašnjih poslova Rusije pojavilo se obaveštenje da je ukrajinski predsednik Volodimir Zelenski na poternici, prenose RIA Novosti.

14:35

4.5.2024.

1 d

Podeli: