Razotkrivanje mitova: Svako ima jedinstveni otisak prsta?

Iako se danas otisak prsta koristi čak i za otključavanje telefona, mit da svako ima jedinstveni otisak nije sasvim istinit.

Izvor: B92

Utorak, 03.12.2019.

08:00

Razotkrivanje mitova: Svako ima jedinstveni otisak prsta?
Foto: Tzido/Depositphotos

Dugo se verovalo da svaki čovek ima sebi svojstven i po mnogo čemu jedinstven otisak prsta.

Međutim, to zapravo nije sasvim tačno, već je reč o prilično rasprostranjenom mitu. Njega uspešno razotkriva Jelena Dragojlović sa Hemijskog fakulteta Univerziteta u Beogradu u novom serijalu Festivala nauke „Razotkrivanje“. "Razotkrivanje" je i glavna tema ovogodišnjeg festivala, koji se održava od 5. do 8. decembra na Beogradskom sajmu.

Upravo tokom ovog, trinaestog po redu festivala, više od 600 naučnika i naučnih demonstratora upustiće se u razotkrivanje brojnih mitova, zabluda i raznoraznih narodnih verovanja!

Ulaznice po ceni od 500 dinara mogu se kupiti na prodajnim mestima Ticket visiona u celoj Srbiji, a program je dostupan na zvaničnom sajtu festivala.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

11 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Zelenski na poternici

Na sajtu Ministarstva unutrašnjih poslova Rusije pojavilo se obaveštenje da je ukrajinski predsednik Volodimir Zelenski na poternici, prenose RIA Novosti.

14:35

4.5.2024.

9 h

Podeli: