Život

Ponedeljak, 11.09.2023.

08:28

Bizaran trend zavladao na društvenim mrežama: Menstruacija je postala slobodno krvarenje VIDEO

Devojke koje pripadaju generaciji Z žele da imaju drugačije navike kada je reč o menstrualnom ciklusu. Trend koji se ocenjuje kao bizaran promoviše se na društvenim mrežama i očekivano je pokrenuo reakcije.

Izvor: Žena.Blic.rs

Bizaran trend zavladao na društvenim mrežama: Menstruacija je postala slobodno krvarenje VIDEO
Foto:STEKLO/Shutterstock

Zapravo, devojke odbijaju da nose tampone ili uloške pa menstruaciju zovu slobodno krvarenje. Iskustva o tome dele na Tiktoku, ističu da su te navike oslobađajuće, ali priznaju da sve izgleda pomalo neuredno.

Devojka koja se na Tiktoku predstavlja pod imenom Charlee rekla je da zna da je "njen izbor pomalo lud" pa dodala da je time uštedela dosta novca. Na pitanje da li joj je zbog toga odeća krvava, rekla je ne, a devojka po imenu Anette rekla je da ne izlazi iz kuće dok joj traje menstruacija.

"Slobodno krvarenje jednostavno je nešto drugačije i čini menstruaciju orgazmičnim iskustvom", poručila je.
@sacralsecret Reply to @champsplease ♬ original sound - Annette
Influenserka Nađa Okamoto rekla je na Tiktoku da je "tiho krvarila dok je nosila kupaći kostima" pa dodala: "Hvala Bogu da je krv tamne boje".

Devojke koje prate ove trend rekle su da im je menstruacija sada lakša i kraća pa da umesto pet dana traje dan ili dva.

Doktorka Ejmi Karmakl rekla je za New York Post da su takve tvrdnje intrigantne, ali da nema dokaza koji bi potvrdili da tu vezu.
@nadyaokamoto #periods ♬ original sound - Coach

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

11 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: