Život

Ponedeljak, 18.11.2019.

14:00

Ambijentalno osvetljenje u toaletu? Zašto da ne?

U kupatilu se uglavnom insistira na jakom i jasnom osvetljenju. U suprotnom bi žene iz kupatila izlazile sa nejednako našminkanim očima a muškarci sa posekotinama po licu.

Izvor: PR

Ambijentalno osvetljenje u toaletu? Zašto da ne?
Foto: Promo

Ipak postoje trenuci kada je poželjno u kupatilu imati diskretnije, ambijentalno osvetljenje. Na primer, u toku noći kada moramo da ustanemo ali ne želimo da se razbudimo.

Ne postoji ništa gore nego u sred noći ući u toilet i upaliti svetlo. Momentalno zaslepljivanje, negodovanje, da li ste baš morali da ustajete… a morali ste.

Zar ne bi bilo sjajno nekako se, jedva otvorenih očiju, oteturati do toaleta, a čim otvorite vrata diskretno osvetljenje vam obasja samo onaj deo zbog koga ste i ustali – wc šolju. Upravo takav proizvod nudi švajcarska kompanija Geberit. Iako njeni proizvodi prvenstveno imaju drugu funkciju (a to su vodokotlići i sanitarije) dodati su i ti sitni detalji koji će korišćenje toaleta učiniti prijatnijim.

Geberit sada ima tipke koje svetle i to zahvaljujući dodatku koji se montira na ugradni vodokotlić i koji se zove DuoFresh. Gotovo sve tipke Geberit Sigma palete imaju mogućnost ambijentalnog osvetljenja. Svetlost će se aktivirati automatski, a osvetliće samo onaj prostor koji vam je tog trenutka u fokusu. Ako tome dodamo i osnovnu DuoFresh funkciju a to je ventilacija neprijatnih mirisa, priznaćete da se radi o zaista fantastičnom proizvodu.
Foto: Promo
Geberit DuoFresh

Šta mislite o tome da sama WC šolja svetli? Postoji i ta mogućnst i to uz pomoć dva modela GeberitAquaClean Mera i Sela. Ambijentalno osvetljenje aktivira se senzorski a moguće je podešavanje u sedam različitih boja. Napomenućemo da se radi o tuš WC-u, sa funkcijom bidea, što ovaj proizvod po mnogo čemu čini jedinstvenim i vrednim pažnje. Zato ne čudi podatak da su oba AquaClean modela Mera i Sela dobitnici prestižnih svetskih nagrada za dizajn, iF Design Award i Red Dot Design Award.
Foto: Promo
Geberit AquaClean

Kombinacija stakla i svetla nikoga ne ostavlja ravnodušnim, a Geberit Monolith Plus stavlja u prvi plan svakog kupatila. Front od kaljenog stakla pruža dozu luksuza, ventilacija neprijatnih mirisa se ovde podrazumeva, a ambijentalno osvetljenje je samo još jedan plus. Svetlost se aktivira senzorski, kada registruje korisnika.
Foto: Promo
Geberit Monolith

Da ne zaboravimo na ogledalo, još jednu poziciju u kupatilu gde je osvetljenje u prvom planu. Geberit Option oglelala odlikuju se toplim ambijentalnim osvetljenjem dok pojedini modeli imaju i unutrašnju utičnicu i USB priključak za punjenje mobilnih uređaja.
Foto: Promo
Geberit Option

Design Meets Function je poruka koju šalje Geberit a koja na najbolji način definiše savršen balans elegantnog dizajna i savršenih funkcija. Do pozicije na kojoj se danas nalazi Geberit je došao nakon gotovo 150 godina iskustva, konstantno težeći da ustanovi sklad između besprekorne funkcionalnosti i kvaliteta proizvoda sa jedne i estetike sa druge strane.

Jer to nije bilo čije kupatilo. To je vase kupatilo – a ono mora biti podjednako i funkcionalno i lepo.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 0

Pogledaj komentare

0 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Orban "uvalio kosku" Beogradu?

Mađarski premijer Viktor Orban pohvalio je planove nemačke vlade koja ispituje mogućnost da se procedure za odobravanje azila obavljaju u zemljama koje nisu članice Evropske unije.

9:48

24.6.2024.

1 d

Podeli: