Ove rase pasa su najplašljivije: Morate biti pažljivi

Dok su neki psi hrabri i samouvereni, drugi mogu biti skloni strahu i anksioznosti.

Izvor: B92

Subota, 06.01.2024.

16:17

Ove rase pasa su najplašljivije: Morate biti pažljivi
Foto: Profimedia

Dobra obuka i rano izlaganje različitim ljudima i situacijama mogu pomoći u smanjenju plašljivosti kod pasa.

Evo nekih od najplašljivijih rasa pasa.

Čivava Najmanja rasa pasa na svetu poznata je po svojoj plašljivosti. Samim tim što su tako sićušni, može ih učiniti nervoznim samo prisustvo većih pasa ili nepoznatih situacija. Čivava je izuzetno lojalna i privržena svom vlasniku, ali može pokazati tendenciju da bude previše sumnjičava prema strancima.

Basenji Basenji je rasa koja potiče iz Afrike i poznata je po svojoj nezavisnosti i stidljivosti. Ovi psi su veoma oprezni prema nepoznatim ljudima i situacijama, često pokazujući rezervu.

Ši Cu Ši Cu je rasa pasa koja je popularna zbog svoje dlake i slatkog izgleda, ali su često skloni anksioznosti. Oni mogu brzo postati nervozni u nepoznatim situacijama ili kada upoznaju nepoznate pse ili ljude.
Dalmatinci Dalmatinci su prepoznatljivi po crnim velikim tufnama, ali su poznati i po svojoj nervoznoj prirodi. Ovi psi mogu biti osetljivi na glasne zvukove i živahne situacije, što ih čini plašljivim. Važno je napomenuti da plašljivost kod pasa često može biti rezultat socijalizacije i vaspitanja. Dobra obuka i rani susreti sa različitim ljudima i situacijama mogu pomoći u smanjenju plašljivosti kod pasa.

Štaviše, važno je da vlasnici uplašenih pasa pruže podršku i razumevanje svojim ljubimcima kako bi im pomogli da se osećaju bezbedno i samopouzdano u svom okruženju. Bez obzira na temperament, svaki pas zaslužuje ljubav i brigu svog vlasnika kako bi živeo srećan i ispunjen život.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 2

Pogledaj komentare

2 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Ukrajinci saopštili: Obustavljamo

Ukrajinske vlasti saopštile su večeras da su obustavile svoje konzularne usluge u inostranstvu za muškarce starosti od 18 do 60 godina, pošto je ukrajinska diplomatija najavila mere za vraćanje u zemlju onih koji mogu da idu na front.

21:57

23.4.2024.

1 d

Podeli: