Ponedeljak, 23.10.2023.

14:12

Uginuo najstariji pas na svetu

Pas Bobi iz Portugala, koji je ušao u Ginisovu knjigu rekorda kao najstariji pas na svetu, uginuo je u 31. godini, objavljeno je danas na sajtu Ginisove knjige rekorda.

Izvor: Tanjug

Uginuo najstariji pas na svetu
Foto: Profimedia

"Bobi je živeo 31 godinu i 165 dana. Umro je 21. oktobra u svojoj kući u portugalskom selu Konkeiroš, gde je živeo ceo život sa porodicom Kosta", navodi se u saopštenju.

Bobi je ušao u Ginisovu knjigu rekorda kao pas sa najdužim životnim vekom u februaru 2023, kada je imao više od 30 godina. Bobijev datum rođenja potvrdio je SIAC, baza podataka o kućnim ljubimcima portugalske vlade koju vodi nacionalni sindikat veterinara.

Za njegovu rasu, alentejskog pastirskog psa, prosečan životni vek je između 12 i 14 godina.
@guinnessworldrecords New record: Oldest dog ever 🐕 Bobi is 30 years and 266 days old 🇵🇹 #dogs #pets #portugal ♬ original sound - Guinness World Records

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

12 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Juriš Rusa: Ukrajina pred slomom

Ruska vojska je 20. aprila iskoristila konfuziju izazvanu razmeštanjem ukrajinskih trupa zapadno od ruševina Avdejevke – i krenula u juriš.

21:16

25.7.2024.

1 d

Podeli: