Sreda, 22.02.2023.

14:03

Ovakvog ljubimca niste videli: Milentije šest godina živi kao car, a poznat je po svom izgledu FOTO

Iako se kao kućni ljubimci u domovima širom Srbije mogu videti psi i mačke, sve je više i onih neobičnih poput zmija, hrčaka i miševa. Međutim, retko ko da se usudio da drži pravu pravcatu žabu, tačnje žapca. Jovanovići iz sela Zagorica kod Topole ipak su se odlučili za ovu životinjicu, koja budi interesovanje svih koji kroče u njihovu kuću.

Izvor: RINA

Ovakvog ljubimca niste videli: Milentije šest godina živi kao car, a poznat je po svom izgledu FOTO
Foto: RINA

"Naš Milentije je veoma čudan, ko god ga vidi postavi nam hiljadu pitanja i za ovih nekoliko godina pokupio je mnogo simpatija. Slučajno smo ga kupili u pet šopu pre šest godina jer je i nama privukao pažnju njegovim čudnim izgledom. On je jedinstven, bar ovde kod nas niko ništa slično nije video. Nema pigment kao što inače imaju žabe, zbog toga su mu oči još više došle do izražaja", rekao je Dragan Jovanović.

Milentije voli društvo, ali još uvek vodi samački život. Zbog toga njegovi vlasnici planiraju da mu uskoro obezbede adekvatnu pratilju.
Foto: RINA
"Kad smo ga doneli delovao je nekako pogubljeno, ali brzo smo se sprijateljili. Obožava da se hrani insektima, a osnovna hrana mu je slična onoj hrani za ribice. Do sada nije naišao na žabicu koja bi mu osvojila srce, ali se nadamo da će biti prilike s proleća", kaže Dragan.

U većini slučajeva žabe se neretko drže u kući, ali kao figurice jer po feng šuiju veruje da one donose novac i berićet. Jovanovići su se izgleda ipak odlučili za malo drugačiju, življu i skakutaviju varijantu.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 9

Pogledaj komentare

9 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Grci besni: Sprema se izdaja Srba

Grčki list Demokratija objavio tekst u kome je navedeno da se sprema nova izdaja Srba, jer je Grčka spremna da podrži "ludački" zahtev da se zločin u Srebrenici proglasi genocidom zato što to od nje traže Nemci.

11:58

23.5.2024.

8 h

Podeli: