Četvrtak, 09.11.2023.

11:59

Bratska srbofobija

Božidar Kljajević, poznati beogradski etnolog, istoričar, geograf i književnik pre par godina je otkrio ko od poznatih Hrvata i Bošnjaka ima srpsko poreklo (ta imema možete naći u njegovom intervjuu od pre par godina)... a Kljajević je čovek koji se bavi izučavanja genealogije i srpskog rodoslovlja i izučavanjem tog dela istorije oko 40.god.

Izvor: srpskaistorija.com/Đorđe Bojanić

Bratska srbofobija
Foto: question mark/Shutterstock

Zanimljivo je da je Institut za antropološka istraživanja u Zagrebu (kod naših istoričara to je ostalo kao u prašini, verovatno zbog naučnih radova…) oni su nedavno potvrdili da Hrvati vode poreklo od Srba i tu se više nema šta dokazivati. Sada je na ljudima da to prihvate, ali tako da ove činjenice ne budu uzrok novim udaljavanjima naroda, preneo je Kljajević i napominje da apsolutno ne stoji podatak da smo na Balkan došli negde iz Karpata.

Kako je pre par godina rekao da svakog dana pristižu nove činjenice, a posebno iz istorije koju su promenili Nemci uz podršku kralja Milana Obrenovića i drugih.

Jasno misli na godinu 1878. i Berlinski kongres… kada su nam napisali nove stranice Srpske istorije, koje smo tada olako prihvatili.

Srbofobija je veliki problem današnjih Hrvata, koja ih razara… svesni su oni (većina) svog porekla.

Srbofobija predstavlja osećanje netrpeljivosti, neprijateljstva ili mržnje prema Srbima, Srbiji, Republici Srpskoj, srpskoj istoriji, srpskom jeziku, srpskoj kulturi i svemu što je povezano sa Srbima.

To je teret koji ne mogu da prevaziđu… srpstvo im je u genu, to ih razara.

Preko 60 posto hrvata, (konvertita) ima srpsko poreklo… a ti ljudi se danas izjašnjavaju kao hrvati i mrze sve što je srpsko.

To su pokatoličeni Srbi, bolje rečeno Bivši Srbi ili preumljeni Srbi… koji su zbog sitnih ličnih interesa postali hrvati.

Nije ni čudno to što su delom hrvatski/ustaški zlikovci koji su klali i ubijali Srbe, bili baš bivši Srbi/izrodi, kao Miroslav Filipović (Fra sotona), Ljubo Miloš, Maks Luburić (komadant logora Jasenovac)… i njihov ideolog Ante Starčević bio je bivši Srbin.

Oni veliki problem imaju i sa srpskim prezimenima i srpskim jezikom… istoriju skoro da nemaju. Većinu srpske istorije su prisvojili, a mi na to prisvajanje prećutali, zbog ,,bratstva i jedinstva”.

Državu su delimično stvorili na genocidu.

Ti hrvati su prvi imali logore za decu i bebe… klali su i ubijali sve što je srpsko, bez milosti.

U toj NDH tvorevini stradalo je preko 800000 Srba od hrvatskih ustaša, samo zato što su bili Srbi.

U oba rata su nas klali i ubijali (a devedesetih stavili pečat…)… a mi ih posle tih ratova, zločina i genocida grlili i nazivali ,,braćom”… da li je to normalno i trezveno, veliko je pitanje.

Srbofobija je prisutna i u CG i Makedoniji… i tamo su od Srba nastale crnogorska i makedonska nacija (za to su ,,zaslužni” komunisti), i oni su se odrekli svojih korena (naravno, ne svi).

Zbog čega se Srbi lako odriču svojih korena je posebno pitanje i tema.

Da li je to odraz lakovernosti, podvodljivosti, naivnosti, loše državne politike ili je deo srpskog gena ili prokletstvo… veliko je pitanje.

Sve ovo je dosta bolno… ali, to su činjenice.

Braćo Srbi, nikada ne ponižavajte sebe, izbegavajte samoporicanje… i omalovažavanje svog roda… mi smo civilizacija i autohton narod.

Sa neizbrisivom istorijom i kulturom.

Nas Srbe je samoporicanje, samouniženje i prihvatanje tuđe istorije koju su nam pisali i nametnuli sopstveni dželati i tuđini… uvek vraćalo nazad i uništavalo koren i srž Srpstva.

*I uvek je u Srba bilo sitnih i prodanih duša koji su jurili za tuđinom i dželatom zarad ličnih sitnih interesa ili ideologija (koje su radile na uništavanju srpskog korena)… i na taj način uništavali koren Srpstva… koji je ipak neuništiv.

Samoporicanje

Mi kao da nismo svesni te težine, istorija je temelj kao i jezik, naravno uz PRAVOSLAVNU VERU… sve ostalo je nadogradnja. Ako taj temelj uzdrmamo i ako je satkan budalaštinama i lažima neće nam biti dobro u budućnosti. Ako kroz udžbenike istorije i srpskog jezika ne usadimo generacijama ljubav prema domovini, rodoljublju… nema boljitka za sve nas.

Sa naše strane, tragična nam je naša SRPSKA ISTORIJA po pitanju odricanja i samoporicanja.

Šta se to dešava sa nama kroz vekove, a i danas?

Hoćemo i težimo da postanemo ono što nismo i što ne možemo biti, a sve zarad sitnih dnevnih i ličnih interesa.

Pa tako, danas ,,SRBI“ Srbima kreče u belo trobojke i otimaju Svetinje.

Srbi (izrodi) su nas klali i u Jasenovcu (40 posto ,,SRBA“ katolika u Hrvatskoj, ko su oni danas i gde su?)…

Šta su radili Srbi islamisti Srbima u BiH (kroz istoriju)?

Šta je sa Srbima u STAROJ SRBIJI, danas Makedoniji? Koliko ima Srba pošiptarenih na Kosmetu?

Makedonija, šta se desilo sa tim Srbima, ko su oni danas?

Šta su radili Srbi-komunisti svojoj braći i svom narodu?

Šta je sa Srbima iz Skadra i severnog dela Albanije?

Tako da ovi ,,bivši srbi“ – milogorci i njihove namere i cilj ne treba da čude mnogo u Crnoj Gori.

Olako su od Srba nastajali Crnogorci, Bošnjaci i Makedonci… bez ikakvog otpora u matici da se to spreči, kroz vekove.

Sabranje

Zato nam je potrebno sabranje i novo ujedinjenje. Moramo da radimo na novom nacionalnom programu koji nemamo od Načertanija…. i da više radimo po pitanju Srpske istorije u svim krajevima gde žive Srbi, a ne da gledamo i ćutimo na prekrajanja i otimanja istorijskih činjenica, tu moramo burno i glasno da reagujemo, da nas i svet čuje (kao što čuje i one koji kradu i krivotvore).

Ko nam danas umanjuje broj žrtava u Jasenovcu? Tu je i srpska tragedija.

Što više filmova, dokumentaraca, knjiga, časopisa, prevedenih na strane jezike. Jednostavno, ukoliko se zatre svest o žrtvama uništava se to neophodno tkivo nacionalne svesti a to je solidarnost.

* A ni danas nemamo mauzolej za sve Srpske stradalnike u 20.veku, ZAŠTO?

A stradalo nas je preko tri miliona samo u 20.veku.

Istina je Srbima potrebna, moramo istinu da znamo pa makar ona bila i surova… jedino tako ne može da nam se ponovi to zlo i stradalaštvo.

Istina leči sve i umiruje probleme, rane i trezni um!

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 8

Pogledaj komentare

8 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Juriš Rusa: Ukrajina pred slomom

Ruska vojska je 20. aprila iskoristila konfuziju izazvanu razmeštanjem ukrajinskih trupa zapadno od ruševina Avdejevke – i krenula u juriš.

21:16

25.7.2024.

1 d

Podeli: