Gvinet Paltrou nije kvalifikovana da radi za Jahu?

Veštine i iskustvo važniji su od diplome? Tako barem tvrde u poslednje vreme, ipak čini se da glavna i izvršna direktorka Jahua, Marisa Majer, ne misli tako.

Život

Izvor: index.hr

Nedelja, 28.12.2014.

18:51

Default images

Ona je odbila da na mesto jedne od urednica zaposli poznatu glumicu, oskarovku, autorku bestselera i jednu od najpopularnijih blogerki današnjice, Gvinet Paltrou.

Paltrou tako, uprkos svojoj popularnosti i uspehu koji je postigla, neće biti urednica rubrike "Yahoo Food". Samo zato što nema fakultetsko obrazovanje.

Da li je spravi razlog koji stoji iza odluke direktorke Jahua, ili samo paravan, nije poznato, ali je ona svoju odluku obrazložila i od nje ne odustaje, prenosi Njujork tajms.

Time je podstakla brojne kritike, a između ostalog spočitavaju joj i to da je Paltrou autorka jednog od najprodavanijih kuvara.

Majerovu nazivaju i snobom, a mnogi kritičari navode i činjenicu da ni Zakerberg nema fakultetsku diplomu, kao ni Bil Gejts, a nije je imao ni Stiv Džobs.

Majerova je, inače, diplomirala računarske nauke na Stenfordu, a Paltrou je odustala od studija antropologije na Univerzitetu Santa Barbara da bi se posvetila glumi.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

18 Komentari

Možda vas zanima

Svet

"Napustite Rusiju"

Evropska centralna banka (ECB) saopštila je da će uskoro zatražiti od banke Rajfajzen internešnel AG da ubrza proces smanjenja poslovanja u Rusiji.

8:02

20.4.2024.

1 d

Podeli: