Prijavljena epidemija malih boginja

U Beogradu je prijavljena epidemija malih boginja (morbila).

Zdravlje

Izvor: B92

Četvrtak, 22.02.2024.

13:39

Prijavljena epidemija malih boginja
Foto: Stock-Asso/Shutterstock

Novi slučajevi zaraze malim boginjama od 6. februara, kada se pojavio prvi slučaj posle 10 meseci, poslednjih dana se pojavljuju svakodnevno i nisu povezani međusobno, što znači da je virus u cirkulaciji, potvrđeno je za B92.net u Gradskom zavodu za javno zdravlje. Poslednja dva slučaja zaraze malim boginjama za koji je javnost saznala jesu od jutros. Male boginje su tako potvrđene kod još dve osobe u Beogradu. Reč je o muškarcu (46) i detetu (3). Dete nije vakcinisano, dok se još uvek ne zna vakcinalni status obolelog muškarca.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

16 Komentari

Možda vas zanima

Svet

"Napustite Rusiju"

Evropska centralna banka (ECB) saopštila je da će uskoro zatražiti od banke Rajfajzen internešnel AG da ubrza proces smanjenja poslovanja u Rusiji.

8:02

20.4.2024.

1 d

Svet

uživo Brutalan napad; Puklo je; Oboren MiG

Rat u Ukrajini – 788. dan. Ukrajinska vojska je tokom prethodnog dana gađala ciljeve u ruskim oblastima Belgorod i Smolensk pri čemu su poginule dve osobe, povređeno je nekoliko ljudi i uništeno je skladište goriva.

18:52

21.4.2024.

24 min

Podeli: